280 тисяч одеситів залишаються без електрики – Шмигаль

В Одесі близько 280 тисяч жителів міста залишаються без світла, 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі вдалося відновити постачання електроенергії, повідомив у телеграмі 5 лютого прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«У місті все ще до 40% споживачів (280 тисяч) залишаються без електропостачання, діють екстрені відключення. Але за вечір та ніч вдалося відновити постачання світла понад 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі. Фактично 90% котелень централізованого постачання вже запущені, триває робота з підключення до генераторів локальних котелень. Цілодобово тривають ремонти на підстанції, де напередодні сталася технологічна аварія», – вказав Шмигаль.

Він додав, що до Одеси прямують потужні генератори, які допоможуть у живленні критичної інфраструктури та дадуть змогу під’єднати до електрики більше споживачів. Місто вже отримало 25 генераторів, ще близько 50 в дорозі. В Одеському районі розгорнуто 337 «пунктів незламності», 295 із них розташовані безпосередньо в Одесі.

«Наразі заживлена критична інфраструктура міста – системи водопостачання та теплозабезпечення. Найближчими днями будемо працювати з обленерго та Міністерством енергетики, щоб перезаживлювати критичну інфраструктуру на автономні джерела», – Володимир Кудрицький ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Укренерго»: критичну інфраструктуру Одеси під’єднали до електропостачання

На Одещині аварія на одному з енергетичних об’єктів спричинила значні ушкодження, зазначив голова місцевої ОВА Максим Марченко в телеграмі 4 лютого.

«На одному з енергетичних об’єктів НЕК «Укренерго» виникла серйозна аварія, яка спричинила пожежу. Через це практично повністю був знеструмлений Одеській район та місто Одеса. Станом на зараз світла немає майже у 500 тисяч абонентів», – сказав Марченко.

Він пояснив, що в області були прийняті екстрені заходи для ліквідації наслідків аварії та відновлення роботи енергосистеми. Марченко також провів розмову з прем’єр-міністром України та керівництвом Офісу президента.

Лінії електропередач у Херсонській області, захоплені Росією у рамках повномасштабного вторгнення в Україну, 22 липня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Енергетики перерахували регіони, в яких у неділю пів дня не вимикатимуть світло

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !