«Свідомий і підступний удар». Через російський обстріл Нікопольського району загинули 11 людей – Резніченко

Російські війська вночі двічі з реактивних систем «Град» обстріляли Нікопольський район, загинули 11 людей, ще 14 поранені, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніков.
«Ворог двічі обстріляв район з «Градів». Скерував по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо і підступно ударив, коли люди спали у своїх домівках. Під вогонь потрапили Марганець та Мирівська громада. У Марганці 10 людей загинули, 11 постраждали. Десятеро – у лікарні, семеро з них важкі», – написав він у телеграмі.
За його даними, у місті пошкоджені понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, Палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінприміщень.
Резніченко додає, що через обстріл села Вищетарасівка Мирівської громади загинула одна жінка – її будинок вщент зруйнований російським снарядом. Ще щонайменше дві людини поранені.

Російські військові регулярно обстрілюють Синельниківський, Нікопольський і Криворізький райони Дніпропетровщини.

Росія, попри численні свідчення і докази, заявляє, що не обстрілює цивільних в Україні.

Зруйнована ракетним обстрілом взуттєва фабрика, Дніпро, березень 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

За чотири місяці війни по Дніпропетровщині Росія вдарила 160 ракетами, загинула 21 людина

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !