Британські інструктори навчають українських новобранців стрільбі, – Генштаб

У Великій Британії українських новобранців під керівництвом британських інструкторів навчають основам вогневої підготовки. Тренування відбуваються в межах багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Зокрема, на одному із занять військовослужбовці відпрацювали ведення вогню з усіх положень, тактику пересування та ведення вогню на різних відстанях, а також проходили тест на влучну стрільбу.

У Генштабі зазначили, що в умовах сучасних бойових дій, вогнева підготовка є важливою для українських військових. Вона дозволяє воїнам ЗСУ бути готовими до будь-яких викликів на полі бою, підвищує їхню ефективність та шанси на успіх.

"Відпрацювання стрільби з різних положень і на різних відстанях допомагає новобранцям адаптуватися до різних бойових ситуацій, швидко реагувати на зміни обстановки та зберігати точність вогню й максимальну ефективність ураження цілей", – йдеться у повідомленні.

Крім того, важливою є і робота в парах, яка дозволяє військовим краще координувати свої дії, підтримувати одного одного та більш ефективно виконувати бойові завдання.

"Щиро дякуємо британським інструкторам за їхню професійну підготовку та підтримку! Ваша допомога є неоціненною в підвищенні бойової готовності наших військових. Разом до перемоги", – резюмували в Генштабі.

Нагадаємо, близько двох місяців тому стало відомо, що британські інструктори навчають українських військовослужбовців долати смуги перешкод. Зокрема, військові тренували силу та витривалість.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.