У Харкові затримали коригувальника російських ракет та дронів

Співробітники СБУ викрили зрадника, який коригував ракетно-дронові удари по оборонцях Харкова. Ним виявився 33-річний будівельник.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу безпеки України.

Чоловік коригував удари окупантів по українських військах, що обороняють Харків.

Під загрозою вогневого ураження були місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони в обласному центрі та прилеглих територіях.

Для наведення російських ракет в "обхід" ППО агент намагався виявити й передати окупантам локації зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ. Щоб встановити координати військових об’єктів зрадник обходив місцевість, та фіксував розташування потенційних цілей.

Отримані відомості він месенджером передавав своєму російському куратору у вигляді фото- і відеофайлів з детальним описом.

Додатково зловмисник відстежував наслідки повітряних атак Росії на Харків. Для цього він отримував від ФСБ координати можливих "прильотів", а потім проводив там дорозвідку.

Співробітники СБУ затримали агента, коли він виконував нове завдання від ФСБ. На місці події у нього вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що раніше сьогодні Служба безпеки України запобігла втечі з України агентки ФСБ РФ. Як виявилось, жінка допомагала окупантам наступати на Покровськ Донецької області.

Мало того, вчора в Донецькій області затримали 22-річного оператора безпілотних систем однієї з бригад Збройних сил України, яка тримає оборону на Краматорському напрямку. За даними розслідування, зрадник "зливав" ворогу локації свого підрозділу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.