Втричі побільшало пожеж: які штрафи за приготування шашликів у парках та садибах Дніпра

У Дніпрі різко збільшилась кількість пожеж, які загрожують житловим будинкам та природним зонам. У зв'язку з цим департамент громадського порядку та цивільного захисту спільно з ДСНС та поліцією роз'яснювали містянам правила безпеки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Мешканцям нагадали основні причини займання та шляхи запобігання.

«У 2024 році у Дніпровському районі в екосистемах вже сталося 2025 пожеж. Це майже втричі більше порівняно з аналогічним періодом минулого року (719). Тому ми активно проводимо превентивні заходи – розповідаємо людям про правила пожежної безпеки, зокрема про те, як правильно спалювати суху рослинність. Цивільним дозволено це робити лише для приготування їжі на мангалі. Також роздаємо інформаційні буклети», – каже заступник начальника Дніпровського районного управління ДСНС Сергій Качан.

За спалювання трави чи листя передбачено адміністративну відповідальність зі штрафом від 3 060 до 6 120 гривень. За порушення пожежної безпеки в лісах штраф становить від 1 530 до 4 590 гривень. Наразі поліція Дніпра отримує по кілька викликів на день щодо таких порушень.

«Ми плануємо і надалі взаємодіяти з поліцією та ДСНС та постійно працюємо із запитами керівництва цих установ про допомогу. Так цього року була виділена субвенція 25 млн грн ДСНС на закупівлю пожежного автомобіля, також 2 млн ГУ Нацполіції на придбання пально-мастильних матеріалів», — зазначила представниця департаменту громадського порядку та цивільного захисту Дніпровської міськради Олена Кравчук.

Джерело: 056.ua