У ЄС відреагували на перестановки в Кабміні: очікуємо на дуже хорошу співпрацю

Європейський Союз стежить за кадровими перестановками у Кабінеті міністрів України. У блоці очікують, що співпраця залишиться на такому ж хорошому рівні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Єврокомісії Петера Стано на брифінгу.

Він зазначив, що в ЄС стежать за Україною не лише у контексті війни з росіянами, а й внутрішньої еволюції у політичній сфері, і "взяли до уваги" заміну низки міністрів.

За словами Стано, коментувати конкретні призначення людей на державні посади не є справою ЄС. Але для блоку важливо мати добрих та надійних партнерів з іншого боку, стійку та стабільну систему управління.

"Ми сподіваємося, що у нас буде дуже хороша співпраця з новими українськими колегами, так само, як ми робили це з міністрами, які йдуть у відставку, у вимірі зовнішніх відносин і зовнішньої політики", – підкреслив спікер ЄК.

Окремо Стано пригадав, що голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель високо оцінив роботу екс-міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Поміж ними була постійна комунікація.

"Ми можемо тільки подякувати міністру Кулебі за все, що він зробив у дуже вимогливий та важкий час для України", – додав він.

Що передувало

Нагадаємо, цього тижня у Кабінеті міністрів відбуваються значні кадрові перестановки. Ряд міністрів пішли у відставку, деякі з них отримають нові посади.

Зокрема, Рада сьогодні, 5 вересня, підтримала звільнення глави МЗС Дмитра Кулеби. На його місце вже призначили першого заступника міністра закордонних справ Андрія Сибігу.

Детальніше про перестановки – у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.