Причиною стали дії РФ. У Харківській ОВА розповіли про ліквідацію пожежі у селі Студенок

В Харківській області триває сильна лісова пожежа, яка призвела до евакуації села Студенок. Її причиною стали воєнні дії росіян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова у Telegram.

Як розповів Синєгубов, пожежу в Харківській області обговорювали на засіданні регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). У її ході було заслухано доповідь про ліквідацію наслідків пожежі у селі Студенок.

"Пожежа триває. Але загоряння на території Оскольської громади локалізовано", – зазначив він.

За словами чиновника, внаслідок пожежі пошкоджено та знищено близько 250 житлових будівель, що знаходяться у селі Студенок. З населеного пункту евакуювали понад 600 людей. Але здебільшого люди не хочуть виїжджати за межі громади.

Також пожежа поширилась на територію Донецької області.

"Ця надзвичайна подія – наслідок ворожих військових дій, тому всі постраждалі громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене майно за програмою єВідновлення", – наголосив Синєгубов.

Він дав доручення профільному департаменту Харківської ОВА, районної військової адміністрації, а також керівникам громад оформити відповідні документи та рішення.

Новина доповнюється…