Норовливий вихованець “Шахтаря” повернувся в екзотичний чемпіонат

Український вінгер Олексій Кащук приєднався до азербайджанського "Карабаха".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Transfermarkt.

24-річний українець повернувся в знайомий чемпіонат. До укладення контракту з чемпіоном Азербайджаном він був найдорожчим вільним агентом із українським паспортом.

Кащук підписав із "Карабахом" угоду на 2 роки. Агдамцям вінгер дістався безкоштовно, бо після піврічного простою дочекався завершення договору з донецьким "Шахтарем". Дебютувати за нову команду в Прем'єр-лізі український футболіст матиме нагоду 14 вересня в домашньому поєдинку проти "Сабаїла".

Кащук вдруге гратиме в чемпіонаті Азербайджану. У 2022-2023 рр. він захищав кольори бакинського "Сабаха". Тоді українець встиг зіграти 41 матчі в усіх турнірах, у яких забив 18 м'ячів і віддав 12 результативних передач.

Що відомо про "Карабах"

Заснований у 1951 році клуб. Попередні назви команди – "Мехсул", "Шафаг", "Кооператор". Прізвисько – "скакуни".

У радянський час "Карабах" двічі став чемпіоном Азербайджанської РСР (1988, 1990), а також завоював Кубок республіки-1990. У роки незалежності спершу перебував у тіні, завоювавши лише один титул (1993). Утім, у новому столітті став домінатором чемпіонату. Наразі "Карабах" – 11-разовий чемпіон Азербайджану та 8-разовий володар Кубка Азербайджану.

У сезоні 2024/25 "скакуни" гратимуть в загальному етапі Ліги Європи. Перший матч – проти лондонського "Тоттенхема" на виїзді (26 вересня).

До слова, раніше склали календар матчів збірної України різних категорій до кінця 2024 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.