Війська Ізраїлю досягли всього, чого могли у військовому відношенні в Газі, – ЗМІ

За словами високопоставлених американських чиновників, Ізраїль досяг всього, чого міг досягти у військовому відношенні в Газі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

У той час, як адміністрація Байдена прагне відновити переговори про припинення вогню, все більше посадових осіб органів нацбезпеки в уряді заявляють, що бомбардування Ізраїлем Гази, що продовжуються, лише збільшують ризики для мирного населення, а ймовірність подальшого ослаблення ХАМАС зменшилася. Більш того, ізраїльські військові серйозно відкинули ХАМАС, але ніколи не зможуть повністю знищити це угруповання.

Як пише NYT, багато в чому військова операція Ізраїлю завдала набагато більших збитків терористичній організації ХАМАС, ніж передбачали офіційні особи США, коли війна почалася в жовтні.

За їхніми словами, тепер ізраїльські сили можуть вільно переміщатися по всій Газі, а ХАМАС стікає кров'ю та отримує пошкодження.

Зокрема, Ізраїль зруйнував чи захопив найважливіші шляхи постачання з Єгипту до Гази. Минулого місяця згідно із заявою ізраїльських військових, близько 14 тисяч бійців у Газі вбито або захоплено. Крім того, вони знищили половину керівництва "Бригад Кассама", військового крила ХАМАС, включаючи головних лідерів Мухаммеда Дейфа та Марвана Ісу.

Але незважаючи на це, за словами нинішніх і колишніх американських і ізраїльських чиновників, одна з головних цілей Ізраїлю, що залишилися – повернення приблизно 115 живих і мертвих заручників, які все ще утримуються в Газі після захоплення в ході атак ХАМАС 7 жовтня. Вони зазначають, що ця мета не може бути досягнута військовим шляхом.

Нагадаємо, що згідно зі словами члена політбюро ХАМАС Усама Хамдана, угруповання втрачає віру в здатність США виступити посередником у переговорах про припинення вогню в Газі.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що незважаючи на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії, новий глава угруповання Яхья Сінвар через посередників повідомив Ізраїлю про бажання провести переговори для припинення вогню.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.