У Кам’янському пройшов спортивно-масовий захід “Спорт за Перемогу”

13 липня у лівобережному парку пройшов видовищний спортивно-масовий захід «Спорт за Перемогу».

Організаторами виступили управління молоді та спорту Кам’янського спільно з комунальним закладом «Спорт для всіх» за підтримки та участі міського голови Андрія Білоусова.

Про це повідомляє сайт Спорт.Камʼянське. 

Програма заходу була дуже насиченою: майстер-класи та відкриті тренування з футболу, тхеквондо, спортивної акробатики, дзюдо, козацького двобою, боксу, шашок та метболу, а також конкурс дитячого малюнку на асфальті «Спорт за Перемогу».

Спортсмени, а це в основному, призери та переможці обласних, всеукраїнських та навіть міжнародних змагань, демонстрували свою майстерність та підвищували рівень своїх навичок, а також навчали кожного бажаючого новачка елементарним прийомам та технікам.

Приєдналися до спортивного свята й почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, депутат Кам’янської міської ради Андрій Дроговоз, директор КЗ «Спорт для всіх» Наталія Соломоненко та директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста.

“Шановні спортсмени, тренери, організатори та гості свята, наш благодійний захід «Спорт за перемогу», присвячений нашим Збройним Силам України. Завдяки захисникам наші діти можуть займатися спортом, творчістю, всі ми можемо жити під вільним українським небом. Наша спортивна спільнота створила потужний волонтерський рух, який щодня допомагає нашим військовим на фронті. За це дякую кожному спортсмену та кожному причетному до спільної перемоги. У нас дуже спортивне місто, де розвивається багато видів спорту. Бажаю всім гарних вражень та гарних результатів. Миру та Перемоги Україні!”, – зазначив Андрій Білоусов.

Камʼянські спортсмени не раз доводили свою майстерність та витримку, силу та волю до перемоги. Під час спортивного свята спортсмени відділення тхеквондо отримали посвідчення міжнародного зразка про присвоєння спортивного рівня.

Так, посвідчення про присвоєння першого дану з тхеквондо отримав Роман Волков та Микита Циба. Посвідчення про присвоєння другого дану – Олександр Ткаченко, Дар’я Приходько, Катерина Басиста, Євген Лантух та Олександр Бабіч.

Після урочистої частини всі розійшлися по локаціям, де проводилися відкриті тренування та майстер-класи. Міський голова особисто відвідав кожну локацію, щоб бути в курсі розвитку того чи іншого виду спорту в місті.

Наприклад, старший тренер відділення шашок ДЮСШ№2, професор кафедри фізичного виховання ДДТУ Ігор Губарєв, розповів, що сьогоднішні змагання з шашок зібрали 6 команд, це дівчата та хлопці, які нещодавно приїхали з чемпіонату України, який проходив в Івано-Франківську, та стали його призерами.

“Секція шашок в нашому місті доволі популярна, її відвідує багато дітей, в кожному класі майже по 40 дітей. Дякуємо за підтримку нашого виду спорту”, – наголосив тренер Ігор Губарєв.

Розвинуте в Камʼянськомуі й дзюдо. Як зазначив старший тренер відділення дзюдо ДЮСШ № 4 Василь Мосьпан, на спортивному святі зібралися спортсмени відділення дзюдо дитячо-юнацьких спортивних шкіл №1 та №4. Присутні вихованці – також призери та переможці чемпіонатів області, міста.

“Війна трохи внесла свої корективи в тренувальний процес, багато дітей виїхали та на їх місця приходять інші. Зараз в місті працює 6 тренерів з дзюдо в ДЮСШ №1 та ДЮСШ№4”, – розповів В. Мосьпан.

Свою  майстерність також демонстрували спортсмени й відділення тхеквондо в техніці «пумсе», спортивної акробатики, боксу та козацького двобою. До речі, боєць Богдан Богодюк вже незабаром представлятиме наше місто на чемпіонаті світу з ММА в Абу-Дабі. Також всі бажаючі взяли участь у змаганнях з метболу – киданні важкого шкіряного м’яча на відстань, а перед цим – обов’язкова розминка від директора ДЮСШ №5, Чемпіона Світу з плавання, Майстра спорту міжнародного класу, голови Федерації плавання міста Дмитра Краєвського.

А наприкінці свята на всіх юних прихильників спорту чекав приємний та прохолодний сюрприз – морозиво від міського голови Андрія Білоусова.

Начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина розповів, що спортивно-масовий захід «Спорт за Перемогу» зібрав більше 300 учасників.

“Змагання проходять в той час, як в нашій країні йде війна, спортсмени не можуть повноцінно тренуватися через постійні сирени, але вони змагаються, навчаються та прагнуть перемоги, – зазначив А.Івашина. – Поки їх батьки боронять нашу державу на фронті, діти виборюють своє право на щасливе дитинство, і ми повинні їм забезпечити таке право. Наші діти повинні бути щасливими, адже іншого дитинства вже не буде. Ці змагання проводилися для того, щоб діти поспілкувалися, отримали задоволення від занять спортом, поласували морозивом. Ми вдячні нашій міській владі за всебічну підтримку, за можливість займатися спортом та брати участь в різноманітних змаганнях” – зазначив Івашина.

Усі переможці та призери спортивного заходу отримали пам’ятні грамоти та корисні спортивні аксесуари.