Хуртовина та до 20 сантиметрів снігу: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

У Дніпрі вже починаючи з цих вихідних погіршаться погодні умови. У період з 26 по 27 листопада очікуються сильні снігопади й ожеледь.

Про це повідомляє редакція 056.

У суботу 25 листопада хмарна погода протримається у Дніпрі увесь день. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий сильний дощ.

Народний прогноз погоди: У давнину виконували такий ритуал: у сніг, який щойно випав, вставляли соломинку: якщо вона провалиться, значить, сніг зійде, якщо не провалиться – залишиться на землі. Якщо сніг цього дня випадав, то вважалося, що зима довго з місця не рушить і весна буде пізньою.

Головний синоптик Дніпропетровщини Василь Гринчак повідомляє, що вже 26 листопада протягом доби передбачаються значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Вночі та в кінці дня місцями ожеледь та налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Температура вночі від -1 до +4 градусів, вдень +6…+11 градусів.

Народний прогноз погоди: У цей час “всякий зяб зупиняється в рості”, тобто земля занурюється у сон до весни. У давнину казали: “Ззиває зима свою свиту: хурделицям і заметілям дає наказ – відлиги вгамувати”. Іній на деревах у цей день вказував на те, що можна чекати гарного врожаю.

Василь Гринчак додає, що 27 листопада прогнозується хмарна погода. Вночі помірний, вдень невеликий сніг. Сильна хуртовина, снігові замети. На дорогах ожеледиця. Утворення снігового покриву вистою 10-20 см. Температура повітря протягом доби -1…-6 градусів.

Також 26-27 листопада прогнозується сильний вітер 17-22 м/с.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення електропостачання, ускладнення роботи служб комунального господарства, будівельної галузі, на окремих ділянках доріг обмеження руху автототранспорту.

Ускладнення погодних умов з 26 по 27 листопада відповідає II рівню небезпечності (помаранчевий).

Джерело: 056.ua