Викрадали кошти з карток по реквізитах: у Дніпровському районі викрили нову шахрайську схему

На Дніпропетровщині поліцейські викрили учасників злочинного угрупування, які ошукували українців. Шахраї заволоділи коштами трьох потерпілих на суму понад 70 тис. гривень. Остаточна кількість ошуканих людей та повна сума збитків наразі встановлюється.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

До складу групи входило троє місцевих мешканців. Фігуранти діяли за такою схемою: знаходили в мережі Інтернет оголошення про збір коштів на потреби ЗСУ або лікування хворих, після чого телефонували людям, які розміщували ці оголошення. Під час розмови повідомляли, що виникли труднощі з переводом грошового переказу з-за кордону та надавали інструкції, як отримати цей переказ. Після цього гроші з рахунків потерпілих опинялися на банківських картках шахраїв.

За участі спецпризначенців у фігурантів відбулися обшуки, під час яких вилучено мобільні телефони, сім-картки, сім-холдери, банківські картки, грошові кошти, паспорти громадян України, оформлю ні на третіх осіб, посвідчення водія, оформленні на третіх осіб, автомобіль, чорнові записи.

Злочинну схему шахраїв викрили кіберполіцейські спільно зі слідчими відділення поліції № 10 Дніпровського районного управління поліції. Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснює Слобожанська окружна прокуратура.

В результаті зібраних доказів організатору групи повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Петриківським районним судом Дніпропетровської області йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави. Двом іншим фігурантам повідомлено про підозру за частинами 4, 5 ст. 190 Кримінального кодексу України та обрано запобіжні заходи.

Поліція не рекомендує давати повні дані банківської картки (термін дії, CVV-код) стороннім людям – ваша платіжна інформація може потрапити до шахраїв. Також при банківських операціях не варто переходити на сумнівні сайти, стати жертвами шахрайства з використанням фішингу.

Джерело: 056.ua