В Україні очікується мороз, дощ та мокрий сніг: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

Морози в Україні очікуються найближчі дві ночі, на суботу і на неділю. А вже потім навіть вночі переважатимуть "плюси".

Про це повідомляє редакція 056.

З 16 по 17 грудня в Україні температура повітря вночі становитиме на сході, півночі та в центральній частині від -3 до -9 градусів. На решті території очікується 0-3 градуси морозу.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що впродовж дня в суботу та неділю потепліє до 0+5 градусів, лише в суботу в східних областях, на Полтавщині та в Дніпрі з районами -1-4 градуси.

16-го грудня невеликий мокрий сніг пройде на заході та півночі, на решті території – просто хмарно.

17-го грудня опадів побільшає – дощ та мокрий сніг, хіба на сході без істотних опадів.

В опадах на дорогах ситуація ускладнюватиметься.

У Києві вихідними – невеликий мокрий сніг чи дощ, 17-го грудня опади інтенсивніше. Вночі невеликий "мінус", протягом дня +1+3 градуси.

Прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

16 грудня у Дніпрі сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів.

Народний прогноз погоди: Для цього дня є цікава прикмета: якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу – легше. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.

17 грудня у Дніпрі протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ зі снігом.

Народний прогноз погоди: З цього дня розпочинались сильні морози: “Зима мости мостить”. Люди виходили поглянути на дим із труби, щоб дізнатись про погоду: якщо дим стовпом іде – морози стоятимуть, якщо до землі прибивається – скоро відлига.

Наталка Діденко додала, що Тепла погода в Україні ще буде й буде, аж до Святвечора та Різдва.

Джерело: 056.ua