У групі ризику – люди з нестабільною психікою: Дніпро накрили сильні магнітні бурі

Сьогодні, 28 жовтня тиждень почався із магнітної бурі червоного рівня, яка накрила Землю. Її К-індекс складає 6 балів, який впливає на атмосферний тиск. Через це фахівці рекомендують обмежити фізичні навантаження, пити більше води, уникати важких стресових ситуацій і, за можливості, більше відпочивати.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на SpaceweatherLivе.

У вівторок, 29 жовтня, очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильним магнітним бурям. Стабілізується геомагнітна обстановка 30 жовтня, коли її К-індекс буде 3 (зелений рівень). До цього дня, варто потурбуватися про захист здоров'я.

Магнітна буря з К-індексом 6 належить до сильних геомагнітних збурень, які можуть помітно вплинути на здоров'я і самопочуття людей. Такі бурі здатні порушувати магнітне поле Землі, що призводить до змін у нервовій системі, серцево-судинній системі та імунній реакції людського організму.

Як магнітна буря К-індексу 6 впливає на здоров'я:

  • Серцево-судинна система. Магнітні бурі підвищують ризик порушень серцевого ритму та загострюють хронічні захворювання серця. Це може призвести до стрибків артеріального тиску, що небезпечно для гіпертоніків, які стають вразливими до інсультів і серцевих нападів. Лікарі рекомендують таким людям обмежити фізичні навантаження і контролювати тиск у дні геомагнітних бур.
  • Нервова система. Чутливі люди можуть відчувати головний біль, безсоння, дратівливість, підвищену тривожність і загальну втому. Це пов'язано з порушенням роботи нервової системи, яка активно реагує на зміни в магнітному полі. Для полегшення симптомів корисно відпочити, уникати стресів і використовувати техніки релаксації.
  • Симптоми з боку імунної системи. Магнітна буря може підвищуючи ймовірність вірусних і бактеріальних інфекцій. Імунна система в період бур може ослабнути, тому лікарі радять підтримувати себе вітамінами, збалансованим харчуванням і достатнім сном.
  • Вплив на емоційний стан. Дослідження показують, що в дні магнітних бур зростає рівень агресивності та напруженості серед людей, особливо у мегаполісах. У групі ризику — люди з нестабільною психікою та схильністю до депресії.

Рекомендації на період магнітної бурі, які допоможуть зменшити вплив магнітної бурі на здоров'я і самопочуття:

  • пити достатньо води і уникати міцної кави та алкоголю, оскільки вони можуть посилити навантаження на серцево-судинну систему;
  • дотримуватися режиму сну і відпочинку;
  • по можливості знизити фізичне навантаження, щоб зменшити стрес для організму;
  • приймати легку їжу, багату на вітаміни і мінерали, для підтримки імунітету.

Дотримання цих рекомендацій може

Джерело: 056.ua