У Філатова новий заступник: що про нього відомо та чому пішов його попередник

У міськраді Дніпра важливі кадрові рішення. Заступником міського голови Бориса Філатова з питань діяльності виконавчих органів щодо інформаційної діяльності призначено Андрія Денисенка.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Відповідне рішення ухвалили 23 жовтня під час 56-ї чергової сесії міської ради VIII скликання.

Що відомо про Денисенка

Народився 1 січня 1973 року у Дніпрі. Закінчив історичний факультет Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

У 2014 році він був обраний по мажоритарці до Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка, але у квітні 2015 року залишив її, ставши згодом членом партії "УКРОП", з якої вийшов у грудні 2016 року. Зараз депутат Дніпропетровської обласної ради від партії "Європейська Солідарність".

Учасник Євромайдану, у лютому 2014 року був засновником Дніпропетровського обласного осередку “Правого Сектору” та Штабу національного захисту в області. Співзасновник правозахисної групи “СІЧ”.

Куди подівся його попередник

Денисенко замінив на посаді Олександра Сидоренка, якого мають позбавити депутатських повноважень.

Сидоренко був обраний до міськради від опзж, а на початку вересня був звільнений з посади заступника міського голови. Офіційна версія – проблеми зі здоров'ям.

Але його звільнення пов'язують із нещодавніми обшуками у міськраді, у тому числі стосовно тендерів на піар мерії в ЗМІ. До сфери відповідальності Сидоренка входили інформаційна політика, висвітлення діяльності мерії та міських депутатів, проведення масових заходів, взаємодія міської ради з громадськими організаціями, підтримка місцевих ЗМІ тощо.

Джерело: 056.ua