У Дніпрі висадили донорську алею сакур

У Дніпрі, у парку Шевченка, висадили сакури сорту канзан. Висаджували представники донорського центру спільно із 150 дніпрянами.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Підтримало висадження КП «Міська інфраструктура», яке доглядає за парком.

«Сад розташований на мальовничих пагорбах поблизу оглядового майданчика парку. Звісно, доглядатимемо за новими висадженими деревами, як і за усіма іншими рослинами у парку. Це вже не перша локація сакур у парку ім. Шевченка. Але ця — наймасштабніша», — каже начальниця служби благоустрою та утримання зелених зон КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради Любов Чадіна.

Висадили сакури до п’ятирічного ювілею нашого центру вирішили висадити у парку донорську алею сакур як подарунок нашому Дніпру, його мешканцям.

«Донорство у перекладі з латинської — дарувати. Наші донори дарують життя. І висаджені сакури сьогодні як аналогія цьому. До висадження запросили наших донорів, які здають плазму, донорські команди, наших партнерів, підприємства, організації. Усього 150 учасників долучилися. Сподіваємося, цією локацією із сакур милуватимуться дніпряни, гості міста, отримуватимуть насолоду й натхнення. Донорський сад квітнутиме маленький термін — усього два тижні. І життя коротке. Тож треба поспішати робити добро», — підкреслила Ірина Кільчинська, виконавча директорка донорського центру «Біофарма Плазма Дніпро».

До висадження сакур долучилася і команда Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара.

«Із задоволення прийняли запрошення від наших колег. Багато років співпрацюємо із згаданим донорським центром. Наші студенти і співробітники університету зробили вже 1 380 донацій (понад 1000 літрів плазми). Сьогоднішнє висадження сакур — це ще одна нагода привернути увагу громадян до такої важливої місії, як здавання крові та плазми. Університет — це не лише науковий центр. Ми ще й виконуємо соціальну функцію — виховуємо молодь, проводимо роз’яснення щодо важливості донорства», — зазначив ректор Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара Сергій Оковитий.

Джерело: 056.ua