Розслідування про псевдожуналіста Джея Бічера та його команду, які намагаються дискредитувати «Грузинський Легіон» на замовлення російських спецслужб

Війна України з Росією не зупиняється ні на секунду, тому російські спецслужби, такі як Федеральна служба безпеки Російської Федерації та Головне управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації не полишають спроб дискредитації Сил оборони України.

Нещодавно журналісти видань The Sunday Times та Politico виявили, що російська розвідка завербувала ірландського депутата для роботи в якості крота і емісара – і прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс каже, що це його анітрохи не дивує, тобто ми розуміємо, що російські спецслужби постійно використовують у своїх операція іноземних лідерів суспільної думки, таких як політики або журналістів, пише "Актуальна правда".

Під час моніторингу соціальних мереж, редакція Актуальна Правда виявила та проаналізувала публікацію, яку зробив британський псевдожурналіст Джей Бичер (Jay Beecher) про Мамуку Мамулашвілі – засновника та командира спеціального підрозділу “Грузинський національний легіон”, який є частиною Збройних сил України.

Публікація у якій псевдожурналіст Джей Бичер (Jay Beecher) на замовлення російських спецслужб та при посередництві українських офісників дискредитує спецпідрозділ Грузинський Легіон

Наші журналісти перевірили інформацію у цій публікації і виявили, що псевдожурналіст Джей Бичер (Jay Beecher) зробив “чорнушну” публікацію при посередництві шахрайської організації, у народі таких називають “офісники” – вони виманюють у людей гроші та займаються відмиванням брудних фінансів, отриманних від корупції та наркоторгівлі.

Також редакція отримала інформацію від своїх джерел у прокуратурі України, що Мамука Мамулашвілі – командир Грузинського Легіону дійсно був отруєний і щодо цього злочину триває досудове розслідування №12024100080001953 за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 115 Слідство ведеться Святошинським управлінням поліції міста Києва.

Також наша редакція звернулася у центр токсикології і переверила інформацію про результати аналізів, які підтверджують, що Мамука Мамулашвілі дійсно був отруєний. Ця інформація у матеріалах кримінальної справи, але публікувати висновки токсикології ми не маємо права, бо це є таємницею слідства.

Редакція Актуальна Правда перевірила Грузинський національний легіон у державній податковій службі України, щодо наявності заборгованостей, там відповіли, що заборгованості відсутні. Усі звітності з систем донатів Грузинського Легіона поєднані у єдиний бухгалтерський звіт, який також можно перевірити компетентним персонам, щоб не піддаватися на раніше написані провокації, які зробив Джей Бичер і його команда, які працюють на російські спецслужби. Не покладені своєчасно звіти про сбори – це не порушення, а некомпетентність або халатне відношення осіб, які займалися сторінкою легіона. Грузинський Легіон відразу не прокоментував щодо звітів, бо було зрозуміло, що це провокація російських спецслужб.

Тим паче Національний банк України не дозволяє наразі під час воєнного стану працювати через різні світові системи оплат. Тому усі військові формування, такі як Грузинський національний легіон (а не посередники – фонди, які повинні робити звіти), які є у базі “EndUser” (кінцевими користувачами амуніції), ведуть збори на фізичних осіб. Це не є причиною для скарги, але російські спецслужби таким чином намагають підірвати довіру західних донатерів до українських військових.

Отже, ми встановили, що посередниками та організаторами компанії з дискредитації Грузинського Легіону є злочинне угруповування офісників, які знаходяться у БЦ “Гулівер”. Вони знайшли Jay Beecher, який раніше працював у газеті Kyiv Post, та замовили йому публікацію проти Мамуки Мамулашвілі та Грузинського Легіону на сайті з британським доменом.

Псевдожурналіст Jay Beecher дискредитує Грузинський Легіон по наказу з Кремля

Доречі, видання Kyiv Post надіслало відповідь, що Jay Beecher не був у них штатним журналістом, вони співпрацювали лише кілька місяців у 2022 році, а коли дізналися, що він бере гроші за свої публікації (займається корупцією), вони його звільнили.

Використання кримінальних елементів у якості організаторів компаній з дискредитацій захисників України, це почерк російських спецслужб, а шахрайські офіси не гребують заробляти гроші будь-яким способом і в них нема обмежень від кого брати гроші.

Поки ми проводили наше розслідування, Грузинський Легіон, зробив публічну заяву щодо брехливих публікацій Джей Бичер (Jay Beecher):

“Наші адвокати (Грузинського Легіону – ред.) зробили офіційний адвокатський запит до Джея Бичера. Його відповідь ви можете побачити у скриншоті. Хочемо зазначити, що Бічер та друзі Бітчера будуть нести відповідальність, які причетні до дискредитації Сил оборони України та імені Грузинського Легіону і ії командира Мамуки (Ушангі) Мамулашвілі. Дії будь-якої особи, яка спрямована на підрив суспільства, національної безпеки, структури влади у тому числі шляхом наклепу та інформаційних атак може кваліфікуватися як кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 111 КК України, та тягне за собою відповідальність у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років з конфіскацією майна».

У редакції виникли питання, навіщо потрібно оббрехати отруєння Мамука Мамулашвілі? І як причетне це злочинне угрупування на чолі з Beecher до отруєння Мамулашвілі на замовлення російських спецслужб?

Джей Бічер має історію сексуальних домагань до жінок в Інтернеті та найбільш відомий підтримкою Brexit, нацистів, Найджела Фараджа та Гіслейн Максвелл – сумнозвісної педофілки, яка відбуває тюремне ув’язнення в США. Встановлено, що він працював у ФСБ як агент хаосу.
Джей Бічер відігравав важливу роль у партії UKIP (Партія незалежності Сполученого Королівства), особливо у середині 2010-х років. Його найбільш значущою посадою було керівництво кампанією Лізи Даффі під час її участі у виборах на посаду лідера партії у 2016 році. Бічер також був заступником голови UKIP у місті Пітерборо, ключовою фігурою в місцевій діяльності UKIP і активним членом антиістеблішментського крила партії. Його діяльність у UKIP була відзначена його сильною підтримкою Brexit і участю в місцевих та національних кампаніях на користь партії.

Позиція UKIP щодо України історично відображала їхній ширший підхід до зовнішньої політики, що базується на невтручанні та запереченні участі Великої Британії в міжнародних конфліктах, які вони вважають непотрібними. Партія послідовно виступала за пріоритет британських національних інтересів і уникнення іноземних заплутаних ситуацій, особливо в конфліктах, що стосуються країн, які не є членами НАТО, як-от Україна.UKIP також критикувала розширення НАТО на схід та вплив Європейського Союзу в Східній Європі, стверджуючи, що ці дії спровокували агресію Росії проти України.

Лідери, такі як Найджел Фараж, заявляли, що просування НАТО в сферу впливу Росії, разом із підтримкою ЄС Майдану 2014 року в Україні, зіграли значну роль в ескалації напруженості з Росією.Партія висловлювала опозицію запровадженню санкцій проти Росії, стверджуючи, що такі заходи є контрпродуктивними та потенційно шкідливими для економік Великої Британії та Європи. Ця позиція призвела до звинувачень у тому, що UKIP надто м’яко ставиться до Росії.

Однак UKIP пояснює свою позицію як прагматичний підхід для уникнення подальших конфліктів і захисту британських економічних інтересів. Хоча UKIP офіційно не підтримує дії Росії в Україні, їхнє небажання діяти військово або економічно проти Росії, разом із критикою НАТО та ЄС, призвело до того, що партію сприймають як більш співчутливу до російської позиції.

Джей Бічер був залучений до кількох відомих справ про наклеп. Однією з найрезонансніших стала справа про дифамацію, порушена проти нього Пітером Джуксом, співзасновником Byline Times. Справа виникла через неправдиві звинувачення, які Бічер висунув на сайті Politicalite, де він звинувачував Джукса в сексуальному насильстві над дітьми. Джукс подав позов, яким займалися фахівці з дифамації компанії Bindmans LLP.

Судовий процес підкреслив серйозну шкоду, завдану такими звинуваченнями, особливо в контексті правих кампаній дезінформації, спрямованих на дискредитацію політичних опонентів.Крім того, роль Бічера як колишнього керівника кампанії UKIP та його асоціація з суперечливими платформами, такими як Politicalite, зробили його об’єктом уваги в інших юридичних і публічних суперечках.Ці випадки відображають участь Бічера у суперечливих медійних і політичних середовищах, що часто призводить до юридичних викликів, пов’язаних із дифамацією та дезінформацією.

Нещодавно Джей Бичер зареєстрував на себе особисто та зробив сайт UkraineToday на домені ukrainetoday_co_uk. Цей ресурс не має офіційного статусу ЗМІ ані в Україні, ані у Великобританії, що ще раз доказує про псевдожурналістську сутність Jay Beecher. Тепер ми познайомимо читача з людьми, які мають відношення до Jay Beecher та його підступних нісенітниць, вони разом готують компромати та відпрацьовують гроші Кремля.

Так само він пише, що Грузинський Легіон не брав участі не в одній бойовій операції. Це повна брехня, бо у Грузинському Легіоні є загиблі та поранені, скільки грошей потрібно отримати від РФ, щоб так паплюжити честь людей?

Це брехливий допис спеціаліста по обслуговуванню рацій 2-й інтернаціонального легіону Фой Ріса (Foy Rees), який лише позує на фотографіях, але у бойових діях не бере участь.

При цьому Фой Ріс вже має від України посвідчення учасника бойвих дій, що дозволяє йому розважатися по ресторанах Києва.

Його звільнили з армії США по статті дезінформації, але він втік до України та вступив до лав 2-го інтернаціонального легіону. В Україні Foy Rees продовжив свою діяльність з дезінформації, це ми бачимо з його дописів з дискредитації Сил оборони України. Напевно Фой Ріса хоче отримати ще одну кримінальну справу, але тепер в Україні.

Ще одна особа, яка допомагає Jay Beecher, це Емесе Файк (Emese Fajk), колега Фой Ріса по інтернаціональному легіону. Ось ії брехливі дописи:

У 2023 році, британське видання Daily Mail викрило Емесе Файк (Emese Fajk) у шахрайстві, вона вкрала гроші на ліки для українських військових.

Виникає питання до ВСП (Військова служба правопорядку України), чому ці дві особи до сих пір знаходяться в Україні, носять українську військову форму та мають можливість дискредитувати військові формування. Редакція Актуальна Правда зателефонувала та звернулась з інформаційним запитом до командувача 2-го Інтернаціонального легіону Руслана Мирошниченко, але він відмовився надавати відповідь і написав, щоб ми відправляли запит до командувача Сухопутних військ Збройних сил України.

командувач 2-го Інтернаціонального легіону Руслана Мирошниченко

Ще одна особа у команді Джей Бичер, яка схожа на шльондру, під ніком wonderfella та логіном @acanvasstares провокує, стверждуючі, що Грузинський Легіон хоче викласти ії фото де вона без одежі. Це ще один факт, що російським спецслужбам потрібно хоч якось бруднити Грузинський Легіон і вони хоча б такими засобами намагються щось зробити, щоб отримати нагороду від диктатора Путіна.

Далі наше журналістке розслідування привело до громадяни Франції Arthur de Sarrieu ( Не Кавун) , який розпочав компанію чорного піару проти Грузинського Легіону.

Жінка Rachel Jamison з логіном @RachelPAV, пише про себе. що має 10 років досвіду викладання аргументації та письмового захисту прав під час диктатури, вона також розповсюджує брехню по вказівці Jay Beecher, але нещодавно схаменулася і почала писати союзникам-злочинцям, щоб не велися на Бічеровські провокації щодо Грузинського легіону.

Чоловік з ніком Lviv Nightingale/Львівський Соловейко теж за гроші дискредитує Грузинський Легіон

Особа з ніком Myroslav та логіном @myrodovh теж пише брехню про Грузинський Легіон.

UkraineDAO та Дональд Боузер є основною групою людей, які роблять дискредитацію Грузинського легіону, Нормандської бригади бригади та іншими добровольчими військовими підрозділами та багатьма західними волонтерськими групами допомоги, які підтримують Україну з літа 2022 року.

До групи UkraineDAO входять Альона Шевченко, Віталек Бутерін, Надія Толоконнікова, Меттью Банді. Ця група була викрита в крадіжці 717 000 доларів пожертвувань, які були зроблені під враженням, що вони будуть направлені українським гуманітарним організаціям. Вони запустили кілька інших схем шахрайства з криптовалютою, таких як IranDAO і GazaDAO. У серпні 2024 року UkraineDAO було викрито в заяві, що вони пожертвували BON понад 100 000 доларів на бронежилети та шоломи, але BON не отримала коштів.

Дональд Боузер – самоназваний «експерт з корупції», який стверджує, що працює на НАБУ та ГУР. Він також керує громадською організацією зі збору коштів для України під назвою UA Recovery. Але у державному реєстрі України відустня інформація щодо реєстрації цієї організації.

І в UkraineDAO, і в Дональда Боузера є група з понад 12 осіб, які працюють над очорненням та дискредитацією підрозділів ЗСУ.

Основними агітаторами групи UkraineDAO є:

Елайджа Майкл Ервін – @lvivnightingale та @lvivnightingal3 – Огайо, США, Arthur de Sarrieu – @potuzhnishyy – Буайє, Франція, Альона Шевченко – @cryptodrftng – Лондон, Великобританія Сет Грінспен – @J.S.L.INT – Нью-Йорк, США, Ешлі Шварц – @amerikanska5050 – Каліфорнія, США.

Основними агітаторами Donald Bowser Group є:

Дональд Боузер – @don_bowser – Peticodiac, Канада, Джозеф Дубик – @apexmetal – Дойлстаун, Пенсільванія, Foy Rees – @FoyRees (учасник Інтернаціонального легіону) – Дніпро Емесе Файк – @mockingjayUKR та @mockingsnailukr (вказує, що є членом Інтернаціонального легіону) – Київ, Рейчел Джемісон – @rachelPAV – Варшава, Польща чи Київ, Марк Ендрю Гемлін – @thewarsanta – Плано, Техас, Ендрю Меркадо – @Guru_Merc.

Дональд Боузер і Джоеф Дубік поширюють чутки про корупцію та пропагують програш України у війні з Росією. Вони постійно закликають до переговорів з Росією. Встановлено, що обидва працювали ФСБ як агенти хаосу.

Ендрю Меркадо — «колишній правий» самопроголошений репортер. У нього є обліковий запис на X, а також сторінка на YouTube. Він був дуже активним в операції з дезінформації після викриття Джея Бічера. Він також є другом Марка Хемліна, члена групи Дональда Боузера.

Операції геолокації:

У серпні 2022 року та серпні 2023 року Дональд Боузер і Марк Гемлін разом працювали над геолокацією членів Грузинського легіону.

У жовтні 2022 року Елайджа Майкл Ервін спробував доставити два блоки Starlink із вбудованими пристроями відстеження GPS до Грузинського легіону.

У березні 2023 року Сет Грінспен спробував доставити камеру з вбудованим блоком стеження до Грузинського легіону.

Нажаль серед українців також знайшлися ті, хто отримав гроші від Кремля за фейки стосовно командира Грузинського Легіону.
Звісно правоохоронні органи повинні взяти до уваги та почати розслідування, щодо Віктора Гнатіва та Рината Ботченко (обоє з Західної України).

Редакція Актуальна Правда зробила висновок, що вище вказані персони мають стосунок до спецслужб РФ, тому що 26 жовтня 2024 року будуть проходити парламентські вибори у Грузії. А оскільки там зараз змагаються за місце під сонцем проросійська партія «Мрія», беніфіциаром якої є Бедзіна Іванішвілі – акціонер Газпрому, то одразу, усю цю брехню про Грузинський Легіон почало розповсюджувати проросійське телебачення у Грузії.

А згодом відкрили своє обличчя замовники дискредитації Грузинського Легіону у вигляді російського державного каналу пропаганди Раша Тудей та Московський Комсомолець, які спецслужби РФ використовують для інформаційних операцій проти України та країн вільних демократій.

Поки ми готували публікацію цього розслідування, вийшла нова порція дискредитації Грузинського Легіону. Допис зробив Марк Ендрю Гемлін з ніком @thewarsanta з міста Плано, Техас.

Марк Ендрю Гемлін приїздив на військову базу біля Грузинського Легіону. Там він перебував під легендою, що він є волонтером. Там була організована онлайн-конференція, під час якої Мамука Мамулашвілі проводив переговори із сенаторами США і прохав, щоб Україні надали озброєння.

Марк Ендрю Гемлін незаконно записав цю розмову та виклав у Інтернеті. Те що Марк Ендрю Гемлін виклав, виклав матеріали про концеренцію, доводить те, що він займається шпигунством на користь Російскої Федерації.

Гемліна на базу привів колишній американський солдат Paul Grey, який раніше служив у легіоні але його вигнали за заклики до нацизму. По його фото з соцмереж ми бачимо, що він любить Росію.

Марк Ендрю Гемлін з ніком War Santa має ордер на арешт за зберігання дитячої порнографії.

Російський пропагандист Джей Бичер (Jay Beecher), замість свого коментаря, надіслав погрози до редакції Актуальна Правда, заявляючі, що виставить позов на велику суму. Ми вже чекаємо цього позову. щоб в рамках судового процесу встановити замовника компанії по дискредитації Грузинського Легіону!

Важливо розуміти, що Грузинский національний легіон все 8 років офіційно входить до Збройних сил України. З 2014 року до 2016 року – Грузинський Національний Легіон був першим і єдиним добровольчим іноземним військовим формуванням.

Як ми виявили, що Jay Beecher отримав гроші за публікацію від організованого злочинного угруповання?

Редакція “Актуальна Правда”, зробила інформаційний запит Jay Beecher на його електронну пошту: jaybeecher@live.co.uk з проханням про відеокоментар щодо його публікації. Через годину, на редакційний номер Актуальної Правди надійшов дзвінок з номеру: +38 097 72 50 002. Особа чоловічої статі на англійській мові представилася Kyle Lenhdon і запитала, з якою метою ми писали до Jay Beecher та порадив звертатися до піар-компанії arim_pr.

Олег Сапега з дівчиною Вікторією

Наші технічні спеціалісти редакції “Актуальна Правда” перевірили телефоний номер +38 097 72 50 002, та встановили, що він записан ще з такими ніками: Олег Сапега, Oleh Oberlin. Далі, ми зробили запит Олег Сапега у Єдиний державний реєстр юридичних осіб України та виявили, що Сапега Олег Ярославович є співвласником рекламного агенства ТОВ “РРР МОММІ Лімітед” (ЄДРПОУ: 45041309), яке знаходиться у місті Дніпро на вулиці Театральна, 2, офіс 106. Сапега вказав своє місце реєстрації: місто Дніпро, вулиця Старобєльська, 3 та свою бізнес-партнершу Сорокова Дар’я Вадимівна, яка зареєстрована у місті Дніпро, вулиця 6-ї стрілецької дивізії, 21.

Також журналісти редакції Актуальна Правда, виявили на сайті Дніпровського транспортно-економічного фаховового коледжу, що Олег Сапега народився 15 березня 2004 року та у 2024 році був зарахований на спеціальність Готельно-ресторанна справа. Нам стало цікаво, яким чином, хлопчина у 20 років, який навіть не зміг поступити в університет, вже має власну фірму? Тому ми вирішили перевірити бізнес-вуменшу Сапеги, а саме Дар’я Сорокова і знайшли, що на неї зареєстрована компанія ТОВ “АТ ЦШІ Корпорешн” (ЄДРПОУ 45193757), яка зареєстрована 24 грудня 2023 року і саме цікаво було те, що статуний фонд у цій фірмі має розмір: 1 мільярд 532 020 300 мільйона гривень. Такий аномально великий чтатуний фонд, який навіть українські олігархи не вносять, свідчить, про те, що ця фірма використовується для відмивання брудних фінансів, які вносять у вигляді статутного фонду, а потім даруються, або продаються за кордон, таким чином роблячі ці гроші чистими з боку міжнародного законодавства.

Зазвичай такі схеми використовують офісники та конвертаційні центри. Додатковим фактом того, що ця фірма використовується для злочинної діяльності, свідчить адреса реєстрації: місто Київ, вулиця Хрещатик, будинок 103, такої адреси у Києві не існує і такі дані можна було внести у державний реєстр лише за хабар. Це зроблено спеціально, щоб слідчим та прокурорам не було куди їхати з обшуками. Коли Сорокова реєструвала цю фірму, вона вказала прописку у місті Дніпро, вул. Писемського, 21, тобто вона або постійно міняє житло, або це неправдиві дані, які внесені за хабар. У цій фірмі, Сорокова має партнершу: Петухова Дар’я Олегівна, яка прописана у Нікополі, на Микитинському узвізі, 6. Дар’я Петухова має фірму ТОВ “Рокстар Продакшн” (ЄДРПОУ 45607405), дата реєстрації 30 травня 2024 року,з досить великими статутним капіталом 2 500 000 гривень, це звісно не мільярд, але теж не мало.

Ця компанія, також займається рекламною діяльністю, як і товка Сапеги. А осо співласники досить цікаві: Коваль Артем Вікторович, народився 26 листопада 1984 року, паспорт виданий Дарницьким РУ ГУ МВС України в місті Києві, 09 лютого 2001 року, з лютого 2018 року розшукується за ст. 255, ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 212, ч. 3 КК України, відповідальне Печерське укправління поліції міста Києва, категорія: особа, яка ховається від органів прокуратури. Запобіжний захід: ухвала суду про дозвіл на затримання з метою приводу. Місце зникнення: Київ. Місце реєстрації м.Київ, вул.Каунаська, 16/1, кв.4 (він володіє цією квартирою).

Тобто людина, яку офіційно правоохоронні органи України рошукують за створення та керівництво злочинної організацією, відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем та ухилення від сплати податків, не можуть знайти вже 6 років? Хтось у це вірить? Можна зробити висновок, що Коваль знаходиться на гачку у прокуратуи та продовжує використовувати свої злочинні таланти.

Коваль має колишню дружину Коваль Ірину Юріївну (паспорт виданий Дніпровським РУ ГУ МВС України в місті Києв, 28 жовтня 2010 року) з якою згідно Ухвали Дніпровський районний суд міста Києва № 755/5947/19 був розлучений 30 серпня 2019 р. (брак зареєстровано 17 вересня 2010 року). 25 травня 2022 року Дніпровський районний суд Києва виніс Рішення № 755/13446/21 про позбавлення Коваля батьківських прав щодо двох його дітей: Коваль Георгій Артурович та Коваль Аліса Артурівна.

У фірмі ТОВ “Рокстар Продакшн” є ще один цікавий співвласник: Коптєв Микита Васильович, прямо зараз, Богунський районний суд Житомира його судить у справі №12024065400000831 від 13 липня 2024 року, за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів. Цікаво, що Коптєв вказав свою місце реєстрації у бізнес-центрі “Гулівер”, за адресою: Київ, площа Спортивна, 1А, кімната 1. Це фіктивні дані, бо в Україні не можна мати прописку у офісних центрах, якщо такі дані були внесені у державний реєстр, ще свідчить про підкуп реєстратора.

Ця група осіб за останні півроку зареєструвала кілька десятків фірм з аномальними великими за розмірами статуними фондами, що може свідчити про триваючу спецоперацією по відмиванню брудниєх грошей, на запит компетентних органів, редакція АП готова надати усю інформацію.

Редакція “Актуальна Правда” звертається до правоохоронних органів України, Великої Британії, США та Франції, з вимогою розпочати кримінальне розслідування щодо інформації у цій публікації та з’ясувати канали за якими отримали фінанси псевдожурналіст Jay Beecher та його попілчники, за дискредитацію Мамуки Мамулашвілі і Грузинського Легіону.

Джерело: 056.ua