Ризик катастрофи: війська рф готують масовані ракетні удари по Україні

Війська рф готують нову хвилю ракетних ударів по Україні, які можуть спричинити ядерну катастрофу. Для цього вони накопичують ракети, паливо та стратегічну авіацію.

Про це повідомив очільник Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони Андрій Коваленко в інтерв'ю проєкту "Як не стати овочем", передає редакція сайту 056.

За його словами, агресор планує атакувати об'єкти ядерної енергетики та пошкодити розподільчі потужності атомних станцій.

"У росіян є такий план. Дійсно вони хочуть перебити розподільчі можливості розподіляти електроенергію та атомних станцій до решти населення. Це створює загрозу ядерної аварії. Якщо вони перебивають одномоментно ці потужності розподільчі, це створює загрозу ядерної аварії на ядерних станціях… поруч Європа відповідно.

У цьому випадку мова йде не тільки про надання Україні достатньої кількості ППО, щоб це захистити, а про те, щоб просто не дати режиму путіна наглості набратися настільки, щоб вести війну настільки безвідповідально для світу", – сказав Коваленко.

Він зазначив, що дуже важливо, щоб Індія та Китай стримали режим путіна та повернули його в рамки. Адже останні дії російської армії вже показали, що ворог не має меж у своєму терорі.

Джерело: 056.ua