Після 11-річної перерви: дніпрянка Ярослава Магучіх повертає звання найкращої легкоатлетки Європи до України

Українська спортсменка з Дніпра Ярослава Магучіх завершила рік яскравою перемогою, здобувши звання найкращої легкоатлетки Європи за підсумками 2024 року! Визнання відбулося 26 жовтня під час церемонії Golden Tracks у Скоп’є, де дніпрянка тріумфально представляла Україну, передає редакція сайту 056.

Цей рік для Ярослави став справжнім зоряним: вона виборола олімпійське золото, стала чемпіонкою Європи, здобула срібло на чемпіонаті світу в приміщенні та втретє поспіль виграла фінал «Діамантової ліги». Магучіх також встановила новий світовий рекорд зі стрибків у висоту, піднявшись на неймовірну висоту й увійшовши в історію.

На церемонії нагородження Ярослава підкреслила значення своїх здобутків для України:

«Світовий рекорд і олімпійське золото – особливі нагороди. Але для мене, як і для кожної українки чи українця, кожна перемога важлива, бо це можливість показати, що ми боремося. І продовжимо це робити на всіх полях», – сказала дніпрянка.

Останнього разу нагороду найкращого легкоатлета Європи здобував українець Богдан Бондаренко у 2013 році. Тепер, після 11-річної перерви, звання знову повертається до України, і цього разу – завдяки незламній дніпрянці Ярославі Магучіх.

Ця перемога є не тільки особистим досягненням Ярослави, а й національною гордістю та ще одним символом стійкості українського народу на світовій арені.

Джерело: 056.ua