Новий економічний курс Тимошенко – це покроковий план відродження України

21 вересня Юлія Тимошенко провела Форум, на якому презентувала Новий Економічний курс України.

Цей захід неможливо зрівняти наприклад із посланням президента Порошенка хоча би тому, що Порошенко говорив «про все і ні про що», а у Тимошенко експерти запропонували реальні кроки дій, котрі мають допомогти конкретним людям, а по простому нам з Вами вийти з того положення у якому ми зараз перебуваємо.

Одразу почну із конкретики.

Що пропонує Тимошенко?

Перше:

У нашій країні повинні бути рівні правила для всіх.

Без винятку:

для простого селянина;

для фермера;

для підприємця.

Кожна людина має бути забезпечена роботою у своєму селі чи місті.

За роботу людина має отримувати достойну заробітну плату.

Частина із податків повинна залишатися у селі чи місті і на ці гроші мають утримуватися амбулаторії, поліклініки та дитячі садочки.

Підприємці та фермери мають отримувати дешеві кредити, які дадуть їм змогу закуповувати нову техніку та мінеральні добрива для ведення власного господарства.

Доступ до дешевих ресурсів повинні мати і підприємці, які живуть у селах та містах.

Тимошенко вважає, що це дозволить забезпечити роботою українців у власній країні, підняти рівень доходів у купівельну спроможність і тим самим дати додатковий поштовх для економічного росту. Заможні і впевнені в свої силах громадяни – це головна мета економічної політики.

Звичайно частина коштів від підприємницької та іншої діяльності повинна йти на виплату соціальних гарантій інвалідам та іншим групам людей, які мають на це право.

При створенні системи рівних прав ті ж олігархи не зможуть більше наживатися на зубожінні людей, а нова система боротьби з корупцією змусить їх сплачувати більше податків, які підуть у тому числі і на забезпечення Нового Економічного курсу України.

Тимошенко запропонувала справді системну стратегію, якої немає ні в кого з потенційних кандидатів, а у діючої влади й поготів.

Це виклик. Виклик не лише владі, а й всьому застарілому політичному класу, всім «господарям життя». І вже зараз можна зрозуміти, що спротив буде величезним.

Але Тимошенко налаштована рішуче, тож знову проявить себе як незламний борець!

Василь Вакаров, політичний експерт