Небезпека поруч: російський дрон-розвідник над Дніпропетровщиною — ймовірні нові удари

29 вересня в небі над Дніпропетровщиною сили оборони України знищили російський дрон-розвідник.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на начальника ОВА Сергія Лисака.

Знищення російського дрону-розвідника над Дніпропетровщиною є важливим, адже такі безпілотники виконують стратегічні завдання зі збору розвідувальної інформації. Дрони-розвідники здатні фіксувати розташування військових підрозділів, техніки, укріплень та критичної інфраструктури. Вони передають ці дані в режимі реального часу, що дає можливість противнику коригувати артилерійські удари, планувати ракетні атаки чи інші наступальні дії.

Завдяки швидкому реагуванню українських сил оборони, вдалося нейтралізувати загрозу подальшої передачі інформації. Проте сама наявність таких дронів над українськими територіями вказує на постійні спроби Росії отримати оперативну розвідку та наносити удари з більшою точністю. Особливо небезпечними є дрони в поєднанні з артилерією та ракетними ударами, коли дані від дрону можуть суттєво підвищити ефективність ворожих атак.

Тому подібні операції зі знищення дронів критично важливі для безпеки регіонів і захисту військових об'єктів від потенційних ударів.

Крім того, на 6:00 ранку 29 вересня в Чорному морі зафіксовано два російські кораблі-ракетоносці, оснащені крилатими ракетами типу "Калібр" із загальним залпом до 8 ракет,

В Азовському морі на даний момент російські кораблі відсутні, проте у Середземному морі зафіксовано ще один ракетоносець із потенційним залпом до 16 ракет.

Джерело: 056.ua