Наші вдома: з полону повернулися українці, які були “засуджені” рф до довічного ув’язнення

Координаційний штаб провів 58-й обмін військовополоненими. Додому повернулися ще 95 захисників України.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у повідомленні у соціальних мережах.

У результаті роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за дорученням президента України Володимир Зеленського з ворожого полону сьогодні вдалося звільнити ще 95 українських захисників.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані "вироки" судової системи країни-агресорки та були "засуджені": 28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.

"Висловлюємо також глибоку вдячність за допомогу та різнобічну підтримку в організації обміну Об’єднаним Арабським Еміратам", – йдеться у повідомленні.

Серед звільнених з полону сьогодні нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

Наші хлопці захищали Маріуполь, Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину, Херсонщину.

Серед звільнених – 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів.

Чимало наших звільнених хлопців мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

Це 58-й за ліком обмін, організований Координаційним штабом. У результаті нашої роботи з ворожої неволі визволено вже 3 767 людей.

Нагадаємо, що всі родичі та близькі військовополонених або незаконно позбавлених волі цивільних можуть зареєструватися в Особистому кабінеті Координаційного штабу для передачі та отримання всієї необхідної інформації.

Джерело: 056.ua