На Дніпропетровщині за добу пожежі знищили понад 37 га екосистем: ледь не згоріла жінка

На Дніпропетровщині триває пожежна небезпека. До масштабних загорань часто призводить спалювання сухостою, особливо на відкритій місцевості, де швидкість поширення вогню надзвичайно велика. Через це страждає навколишнє середовище та люди.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

У населених пунктах спалювання трави може перерости в неконтрольоване горіння і нести загрозу знищення житлових будинків, а також загрожувати життю та здоров’ю людей.

Вчора в селі Перемога Підгородненської міської територіальної громади Дніпровського району зайнялась суха рослинність неподалік садового товариства. Намагаючись самостійно відбити вогонь від садової ділянки, жінка отримала опіки. ЇЇ направлено до медичного закладу.

Загалом, протягом минулої доби на Дніпропетровщині рятувальники здійснили 53 виїзди для ліквідації пожеж на відкритих територіях. Загасили 2 лісові пожежі, ліквідували 42 займання сухої рослинності та 9 пожеж, де осередком було сміття. Загальна площа знищених полум’ям екосистем склала понад 37 га.

"Шановні громадяни! Не забувайте про дотримання правил пожежної безпеки під час перебування на природі та при проведенні господарських робіт. Не підпалюйте суху траву. Будьте обережні з джерелами відкритого вогню. Якщо ви помітили займання на відкритій території – негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»", – звернулись в ДСНС.

Джерело: 056.ua