Мобілізація в Україні: у Дніпрі “ловили” чоловіків у місцевих спортзалах

6 грудня до однієї із мережі спортзалів у Дніпрі завітали працівники ТЦК. Там вони начебто намагалися вручати повістки чоловікам. Відеодокази їх присутності зафільмували відвідувачі та адміністратори.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на соцмережі.

Інформацію про те, що в спортзал завітали працівники ТЦК Інформатору підтвердила адміністрація клубу. За їх словами, працівники ТЦК стояли на вході, всередину їх не пускали. Хоча на відео видно, що чоловіки у військовій формі знаходились всередині.

Зазначимо, що працівники ТЦК можуть вручати повістки де завгодно. Однак документ повинен бути заповнений ТЦК заздалегідь, а не “на колінці”, при врученні.

За словами адвокатів оскільки у даному випадку повістки були виписані на місті, то вони є не дійсними.

Зазначимо, що це не єдиний випадок, коли працівники територіального центру комплектування “ловлять” чоловіків на зупинках громадського транспорту, у спортзалах, на вулиці, магазинах та інших місцях. Про вручення повіток у спортзалах нещодавно повідомляли в Ужгороді та інших містах Закарпатської області. В Ужгороді представники ТЦК завітали до найбільшого спортивного закладу міста — Viper Gym — та вручали повістки до військкомату. Також на кадрах видно, як чоловіки у військовій формі записували дані відвідувачів.

Додамо, що в Україні напрацьовується законопроєкт, де планують прописати можливість вручення повістки через електронну пошту та рекомендованим листом.

Джерело: 056.ua