Має стати фортецею для Дніпропетровщини: як на Зароріжжі будують лінії оборони

Армія рф стає все ближче до Дніпропетровщини. На півдні, Запорізька область має стати фортецею. Зараз ворог підтягує туди резерви, аби продовжувати штурми, а наші військові будують другу та третю лінію навколо міст.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в ефірі телемарафону, передає редакція сайту 056.

За його словами, перше завдання, яке було надано, військові виконали в середині літа.

"Наразі ми продовжуємо спільно вже з військовими будувати другу, третю лінії та оборони міст Запорізької області. Задача – зробити Запорізьку область фортецею.

Не буду розкривати кількість опорних рубежів, які будуються, скажу лише те, що ті фортифікаційні споруди, які ми наразі будуємо, то вони постійно модернізуються", – пояснив очільник області.

Федоров навів приклад: якщо раніше основна фортифікація була це укриття від КАБів та артилерії, то наразі одна з основних цілей це укриття від ФПВ-дронів, тому мають бути антидронові сітки тощо.

"Друга лінія вже закінчена на 99,9%, третя лінія буде закінчена умовно найближчими тижнями. Далі оборона міст та, яка будується, то вона буде закінчена у відведений Генштабом строк", – зазначив Федоров.

Станом на 28 жовтня, карта бойових дій на сервісі DeepState виглядає так:

Джерело: 056.ua