Часова плутанина: переведення годинників в Україні залишається чи ні

У липні цього року парламент прийняв законопроєкт №4201 про скасування переведення часу в Україні з зимового на літній. Його досі не підписав Зеленський. Подейкують, що це через можливі мільярдні збитки для економіки та критику з боку суспільства.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на BBC.

Ймовірно, закон «Про обчислення часу в Україні №4201», який скасовує сезонне переведення годинників, так і не підпишуть. Як сказав співрозмовник в Офісі президента, для ветування закону строки вже минули і президент не планує підписувати. Схожу думку висловив інший посадовець з ОП.

"Спікер це протис, це його ідея, тому щоб його не ображати, вето не буде, але і підпису не буде", – сказав він.

За його словами, все порахували й побачили мінуси для економіки – «вилізли збитки у кілька мільярдів». Народний депутат Олексій Гончаренко також вважає цей законопроєкт збитковим та недоречним.

"ЗМІ пишуть, що Зеленський вирішив не підписувати законопроєкт про час. Головними причинами їх джерела називають імовірні мільярдні збитки та ПЕТИЦІЇ проти цього закону. Я від самого початку казав, що цей законопроєкт повна дурня, яка забере в нас купу часу і нанесе купу збитків. Але цього ніхто не слухав і його таки проголосували. Лише постійні нагадування, що це абсурд та наша з вами петиція проти, яка набрала 25 тисяч голосів — дають свої плоди. Чекаємо офіційної інформації та ветування президентом", – написав він.

Зазначимо, що перехід на зимовий час в Україні відбудеться 27 жовтня 2024 року. О 04:00 годинник переведуть на одну годину назад на 03:00, що дасть усім додаткову годину сну.

Джерело: 056.ua