Борщ в казані на вогнищі за 5 грн: у Дніпрі організували унікальний захід української їжі та розваг

Сьогодні, 28 вересня у Дніпрі відзначили День українського борщу. На заході гостей безкоштовно частували головною українською стравою, яку приготували в казані на вогнищі. Також були виступи дитячих колективів, конкурси та фут-зона домашньої їжі. Фестиваль провів Міський палац дітей та молоді.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

На заході представили три види борщу: овочевий, з рибою та зі свининою. Скуштувати його могли всі бажаючі. А його було вдосталь – загалом 110 літрів. Пригощали за донати в скриньку, хтось платив 5 грн, хтось – 200.

Також свої варіанти борщів принесли батьки, учні та педагоги – це загалом десь 40 літрів. Окрім основної страви, вони принесли домашні пампушки з часником, сало, бутерброди, салати, млинці з м'ясом, вареники. Була і солодка випічка, фрукти, напої. Все приготували з душею та роздавали безкоштовно.

Такий захід проводиться у Дніпрі вже шостий рік. Олена втретє разом з педагогами та одногрупниками готує частування на фестиваль. Роблять це вдома та приносять, аби показати свої старання і пригостити гостей заходу.

"Для нас це кожен рік таке велике свято, ми обожнюємо його. Готуємо всім колективом різні українські страви. Взагалі дуже класно. Дітям весело та цікаво. Нам дуже подобається" – розповіла дівчина.

Цьогоріч захід зібрав 500 гостей.

"День борщу традиційно збирає вихованців, їхніх батьків та друзів, які з радістю проводять час разом. Ми також презентуємо роботу гуртків, показуємо наші досягнення і, звісно, з гордістю розповідаємо про борщ, який є частиною нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО", — поділився в.о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Сергій Луденський.

Окрім гастрономічних задоволень, для гостей влаштували насичену концертну програму з найкращими виступами колективів палацу, а також конкурси та інтерактиви для дітей і дорослих.

"Ми кожного року намагаємось додавати нові цікаві елементи. Цьогоріч у нас є нова фотозона, тематичні подарунки та конкурси для всієї родини. Наш захід веселий, смачний і сповнений сюрпризів", — розповіла директорка Міського палацу дітей та молоді Дніпровської міськради Альона Шульга.

Джерело: 056.ua