21 жовтня: яке церковне свято, у кого іменини та від кого сьогодні не можна приймати подарунків

21 жовтня, в православному календарі день пам’яті святого преподобного Іларіона Великого. Його аскетичний стиль життя і служіння стали прикладом для багатьох. Також сьогоднішній день є багатим на прикмети та повір'я.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Іларіон Великий народився в заможній родині і отримав добру освіту. З юних років він проявляв інтерес до духовного життя. Після зустрічі з святим Антонієм Великим, вирішив стати монахом. Він покинув світське життя та почав жити в пустелі, прагнучи до аскетизму та молитви.

Іларіон заснував декілька монастирів, де впроваджував праведного правила життя. Його дух аскетизму привертали до нього численних послідовників. Також він творив чудеса, зцілюючи хворих. Іларіон помер у старості, залишивши по собі великий спадок.

Його житіє описане в працях різних святих отців, а також в християнських письменах. Іларіон вважається одним з основоположників монашого життя в Палестині.

Прикмети та традиції 21 жовтня

За народними прикметами, 21 жовтня закінчується бабине літо і приходять перші зимові морози. Українці починали топити піч і накривали рослини на зиму.

  • Сніг випав на мокру землю, але не розтанув — наступного року буде великий урожай.
  • Безхмарна погода до швидкого похолодання.
  • Вітер південно-східний — йде потепління.

Що можна робити сьогодні

Свято сьогодні вважається вдалим для оздоровлення, лікування будь-яких хвороб, медичних операцій.

Це сприятливий день для зустрічі з родичами або друзями, така зустріч принесе радість. Можна свататися, розповідати про свої почуття і вінчатися.

Що сьогодні не можна робити

Загалом сьогоднішня дата вважається небезпечною через розгул нечисті та агресивних диких тварин, а також підвищений ризик захворіти.

Не можна нічого піднімати із землі, а також приймати подарунки від незнайомців.

Не варто сьогодні заздрити іншим людям, бажати їм зла і скаржитися на свою долю, інакше в житті настане чорна смуга.

Розповідати чужі секрети, пліткувати, не виконувати обіцянки сьогодні – до проблем із репутацією в майбутньому.

Цього дня не варто ділитися з іншими своїми планами — задумане не здійсниться.

Хто святкує день ангела

21 жовтня привітайте з іменинами Олександра, Олексія, Анатолія, Аркадія, Василя, Володимира, Георгія, Дем'яна, Дмитра, Захара, Івана, Костянтина, Миколу, Сергія, Федора, Якова.

Хто народився 21 жовтня – знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина має знак зодіаку Терези. За характером іменинники дня рішучі, вольові, горді. Мають сильні лідерські якості. Люблять бути авторитетом для інших, давати поради. Народжені 21 жовтня люди працьовиті, але тільки в тих сферах, які їм цікаві.

Джерело: 056.ua