У Камʼянському дитячому садку «Перлинка» облаштовують вже третє укриття 

Комунальний заклад «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №50 Перлинка» Камʼянської міської ради працює з 1965 року. Садок розрахований на 8 груп, це 155 дітлахів: 140 дошкільного віку та 15 ясельного. Заклад має 2 укриття, зараз сумісними зусиллями колективу з батьками облаштовують 3-тє укриття, яке розраховане ще на 40 малюків. 

«З початку війни ми працювали дистанційно. Але дошкільна дистанційна освіта – це надзвичайно складний процес. Дітлахи побачили одне одного по відеозвʼязку, і все, яке там навчання, – розповідає директорка «Перлинки» Олена Мирославівна Кирсань. 

«Цього року в нас працювали 4 групи офлайн і 2 онлайн, тож ми з батьками вирішили зробити ще укриття, яке вмістить додатково 40 дітей, і ми зможемо прийняти 120 малюків, а це вже повноцінні 6 груп. Працюємо попри всі труднощі», – додає пані Олена.

З перших днів війни і колектив «Перлинки», і батьки активно долучаються до допомоги нашим хлопцям на передовій. Плели маскувальні сітки всім районом разом з вихователями і батьками, шили розвантажувальні жилети, балаклави, білизну, пекли паски, організовували заходи для збору коштів для ЗСУ – на одному з ярмарок зібрали понад 5000 грн.

«Протягом року навіть провели всі свята – сезонні, родинне, випускне свято, організовували «Козацькі розваги» з батьками на 14 жовтня. Незважаючи на війну, ми активно приймаємо участь у всіляких конкурсах. З 2020 року – у Міжнародній виставці  сучасних закладів освіти. У 2021 році отримали золоту медаль. У 2023 році нашого музичного керівника нагороджено за кращій гімн ЗДО. У 2023 році зайняли 2 місце на Фестивалі педагогічних інновацій освітян Дніпропетровщини EDU_FEST Dnipro. 

2 місце також вибороли на Всеукраїнському фестивалі «Сучасне дошкілля під крилами захисту», – продовжує розповідати директорка «Перлинки».

«Літня оздоровча кампанія діє, попри всі відключення світла, виносимо басейн, театри робимо навіть в укриттях. Харчування організовано, кухар о 5-й ранку приходить, готує разом з іншими співробітниками. Всі долучаються! І вихователі, і завгосп. Хоча світло відсутнє понад 7 годин, діти отримують гаряче харчування. В закладі є 80 місць в укритті, влітку кожного дня до 50 дітей відвідують заклад. Вже почалася адаптація малюків, які прийдуть з вересня. Під час тривоги, звісно, діти спускаються в укриття. У нас є 40 планшетів, телевізори в укриттях. Робимо все можливе, щоб дітки почувалися максимально комфортно», – зазначає Олена Мирославівна. 

Наступного року комунальний заклад (ясла-садок) №50 «Перлинка» Камʼянської міської ради відзначатиме ювілей – 60 років. Бажаємо сил та натхнення колективу садочку й надалі виконувати свою важливу місію – піклуватися, виховувати, вирощувати!