Процедуру бронювання військовозобов’язаних працівників хочуть змінити: що пропонують у Міноборони

В Україні можуть оновити бронювання військовозобов'язаних працівників, головна мета чого – перетворення цієї процедури на більш зрозумілу та прозору. Нова процедура бронювання ще не узгоджена і формується, але деякі деталі вже відомі.

Ці питання обговорювались на зустрічі Європейської Бізнес Асоціації з заступником міністра економіки Ігорем Фоменком, пишуть PRO ГРОШІ.

Учасники зустрічі виокремили такі аспекти процедури бронювання, які мають намір запровадити:

  • е-бронювання (електронна процедура бронювання) – цей проєкт планують ввести експериментально на два роки, і діятиме він паралельно із паперовим бронюванням;
  • обмеження кількості заброньованих робітників до 50% військовозобов’язаних;
  • терміном на місяць бронюватимуться співробітники, у яких є неточності в даних (що потребують уточнення), на 6 місяців – решта;
  • якщо працівник не стоїть на військовому обліку, бронюванню він не підлягає;
  • бронювання підприємству надається на період, поки його визначено критично важливим (зараз такий статус дається терміном на рік).

Додамо, що наразі для того, щоб забронювати військовозобов'язаних працівників, керівництво спочатку має звернутися до держорганів для визнання підприємства критично важливим.

Далі органи держвлади протягом 5 робочих днів подають списки військовозобов'язаних, яких підприємство хоче забронювати. Ці списки має погодити Генштаб ЗСУ протягом 10 робочих днів та подати їх до Мінекономіки.

Джерело: 5692.com.ua