Міський голова Камʼянського перевірив хід виконання робіт з підготовки шкіл та садочків до нового навчального року та опалювального сезону

У Камʼянському мер міста Андрій Білоусов перевірив хід виконання робіт з  підготовки шкіл та садочків до нового навчального року та опалювального сезону. Про це міський голова написав у своєму телеграм-каналі.  

“Готуємо заклади освіти Кам’янського до нового навчального року та опалювального сезону. Об’їхав школи та дитячі садочки, щоб перевірити виконання робіт.

За кошти міського бюджету в дошкільному навчальному закладі №21 «Струмочок» виконується капітальний ремонт покрівлі. В Ліцеї №31 триває капітальний ремонт системи опалення із заміною всіх старих стояків та батарей. В ЗДО №9 завершується встановлення пожежної сигналізації. Продовжуються роботи з розширення укриття в Ліцеї інформаційних технологій.

Загалом за планом ми виконаємо ремонти укриттів в 9-ти закладах освіти. Ці роботи передбачають не лише ремонт, а й збільшення розмірів укриттів, щоб якомога більше учнів міста могли навчатися офлайн в одну зміну.

В 8-ми закладах ми проводимо капітальний ремонт покрівель, в 7-ми – встановлюємо сучасну пожежну сигналізацію, в 3-х закладах проводимо капітальний ремонт систем опалення, ще в 3-х – ремонтуємо їдальні та харчоблоки, а також ремонтуємо приміщення початкової школи в Гімназії №27.

В цьому році ми виграли грант Європейського банку від ПРООН на повний капремонт двох будівель нашого Наукового Ліцею імені Анатолія Лигуна. Це найстаріший навчальний заклад Кам’янського, збудований у 1906 році, який за весь час існування жодного разу не ремонтувався. Проєктом, який розрахований на 2024-2025 роки, передбачена заміна всіх комунікацій, вікон, утеплення фасадів, капремонт покрівлі, благоустрій території та інше.

Українські захисники й захисниці щодня боронять нашу країну, захищають рідну землю та дітей. Наш обов’язок – створювати гідні умови для комфортного навчання та виховання підростаючого покоління”, – зазначив Білоусов.