Де не варто ховати гроші: 10 місць, про які точно знають грабіжники

Кожен власник квартири чи будинку намагається захистити свої цінності від злодіїв. Проте, під час крадіжки злочинці не хочуть витрачати багато часу на пошуки, тому завжди перевіряють найочевидніші місця для зберігання цінностей. Багато людей ховають гроші та важливі речі у, здавалося б, безпечних схованках, але насправді ці місця добре відомі грабіжникам.

1. Скринька для коштовностей

Хоча може здатися логічним ховати свої прикраси у спеціальній скриньці, насправді це одне з перших місць, куди загляне злодій. Якщо ви не хочете втратити діамантовий браслет або антикварну обручку, краще знайти інше місце для їх зберігання. Скринька підходить тільки для прикрас, які вам не шкода втратити.

2. Шухляди столу, шафки та ящики для білизни

Ці місця настільки очевидні, що їх перевірять практично відразу. Злодії звикли до того, що люди часто ховають гроші чи коштовності в цих шухлядах, тому перше, що вони роблять, — це відкривають такі ящики та шафи.

3. Зливний бачок унітазу

Попри те, що це може здаватися досить незвичним місцем для зберігання грошей, воно є одним із тих, які злодії перевіряють. Окрім того, волога може пошкодити ваші гроші або важливі документи, що робить цей варіант не тільки небезпечним з точки зору крадіжки, але й неефективним для збереження цінностей.

4. Банка з-під майонезу або фарби

Деякі люди намагаються заховати гроші в звичайних банках із залишками продуктів або навіть в банках із фарбою, сподіваючись, що грабіжники не звернуть на них увагу. Але, знову ж таки, існує ризик пошкодження грошей чи документів. Окрім того, такі місця є досить очевидними для злодіїв, які вже зустрічали подібні схованки.

5. Коробки з-під компакт-дисків та DVD

Грабіжники також не обійдуть стороною колекцію DVD чи CD. Незважаючи на те, що ці носії вже вийшли з моди, їх все ще приймають у ломбардах, і це може стати додатковим стимулом для злодія перевірити вашу колекцію. Такі схованки також не забезпечують належного рівня безпеки.

6. Настінні сейфи

Багато людей вважають настінні сейфи безпечним варіантом для зберігання грошей, однак це може бути ілюзією безпеки. Якщо сейф не є професійно встановленим або не має додаткових заходів захисту, його легко можна вирізати зі стіни. Злодії просто забирають такі сейфи з собою, щоб відкрити їх пізніше.

7. Внутрішні рамки для картин

Схованки за рамками для картин з фальшивою задньою стінкою стають все менш ефективними. Такі рамки, як правило, товщі, ніж звичайні, тому грабіжники легко їх помічають. Якщо злодій звертає увагу на таку картину, то, швидше за все, знайде за нею ваші гроші або документи.

8. Банка для печива

Ще одне популярне місце — це банки для печива на кухні. Однак досвідчені злодії добре знають цей трюк і обов'язково перевірять таку банку. Тому краще зберігати в ній лише печиво, а не свої заощадження.

9. Електроприлади або місця, що нагріваються

Приховувати гроші в електроприладах, таких як лампи, тостери або вентиляційні системи, — це погана ідея. Не лише тому, що ці місця можуть бути очевидними для грабіжників, а й тому, що електроприлади можуть перегрітися і призвести до пожежі, яка знищить не тільки ваші гроші, а й все, що є у вашому домі.

10. Замкнені коробки або шафи з замком

Хоча на перший погляд може здатися, що замок є надійним захистом, грабіжники завжди мають при собі інструменти для його зламування. Замкнені коробки чи шафи швидше привернуть увагу злодія, ніж відлякають його. Замок не є серйозною перепоною для професійного грабіжника.

Джерело: 5692.com.ua