Ворог тисне на різних ділянках: аналітик розповів про “неприємні дзвіночки” на півдні

На півдні України спостерігаються "неприємні дзвіночки". Російські окупанти намагаються тиснути на різних ділянках.

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна розповів співзасновник і аналітик платформи Deep State Роман Погорілий.

"Якщо говорити в цілому, то неприємні дзвіночки, неприємна обстановка складається. Вони (росіяни – ред.) намагаються там тиснути на різних ділянках. Кожен ще бачить по-своєму південь, якісь різні райони", – сказав Погорілий.

За його словами, "для когось південь починається з Времівського виступу, для когось це Роботине, для когось це суто Херсонська область, хтось там географічно дивиться тощо". Але є різні зони, які викликають тривожність.

"Там Кам'янське, здається, якщо не помиляюся, це вже недалеко від Запоріжжя. Це район в сторону Новодарівки. Вони (росіяни – ред.) теж там намагаються активізацію якусь проявляти. Побачимо, як це все буде розвиватися", – додав аналітик.

Він зазначив, що в цілому у районі Времівського виступу в окупантів теж є певна активізація. І селище Золота Нива буквально вже майже вся "червоне".

"У них там активний тиск йде після їхніх останніх успіхів. Пішла активізація, але якихось масштабних наступальних дій немає. Це залежить від обстановки. Побачимо скільки ресурсів у московитів, скільки вони там готові задіювати і які в цілому у них плани там", – розповів Погорілий.

Він наголосив, що ситуація на цій ділянці фронту залежить також й від обстановки з боку українських військ.

"Тобто там втримаємо чи не втримаємо. Чи десь знайдуть слабке місце або не знайдуть. Але є дзвіночки, тому скоріше за все теж частіше буде згадуватися південь в цілому. Будемо бачити", – додав аналітик.

Ситуація на півдні України

Нагадаємо, нещодавно у ЗСУ повідомляли, що російські окупанти намагаються атакувати по всій лінії бойового зіткнення на півдні України. Однак накопичення сил загарбників у кількості, достатній для масштабних наступальних операцій, не зафіксовано.

Однією з найбільш гарячих ділянок лінії бойового зіткнення є ділянка в напрямку від Приютного до Великої Новосілки, а також поблизу Оріхова та Гуляйполя.

У гирлі Дніпра на Херсонському напрямку ворог намагається взяти під контроль острови та постійно веде обстріли та завдає ударів по Херсону і прибережних населених пунктах.

Напруженою є обстановка вздовж узбережжя Дніпра у Дніпропетровській області, в районах Нікополя та Марганця.

Крім того, ворог також перекидає особовий склад штурмових груп на передові позиції та готується до ведення штурмових дій поблизу Роботиного.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.