ВМС: Росія вивела в Чорне море вісім кораблів, ракетоносіїв серед них немає

У Чорне море на бойове чергування Росія вивела вісім своїх кораблів, але серед них немає жодного ракетоносія, зазначили у фейсбуці Військово-морські сили ЗСУ в неділю, 11 грудня.

За інформацією військових, в Азовському морі РФ продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі. У Середземному морі зафіксована присутність дев’яти російських кораблів, зокрема п’яти ракетоносіїв, оснащених 76 «Калібрами».

Працюють артилеристи ЗСУ. Донбас, кінець листопада 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Це не затишшя. ЗСУ готуються до вирішальної фази війни» – колишній командувач збройних сил США в Європі

«Встановлено, що за добу в інтересах Росії прохід Керч-Єнікальською протокою до Азовського моря здійснили 15 суден, п’ять із них прямували із протоки Босфор. До Чорного моря пройшли 38 суден, вісім із яких продовжили рух у напрямку протоки Босфор», – уточнили в ЗСУ.

За даними ВМС, Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Центральна площа звільненого від російської окупації Херсона. 14 листопада 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Херсон без Росії. Як живе місто після окупації?

Як заявляв президент Володимир Зеленський 20 листопада, від 24 лютого Росія випустила по Україні понад 4700 ракет.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) 23 листопада заявив, що російські військові суттєво виснажили свій арсенал високоточних ракет, але, швидше за все, найближчим часом зможуть масштабно атакувати критично важливу інфраструктуру України.

У Середземному морі чергують десять російських кораблів, із них п’ять носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 76 ракет, повідомляють українські військові ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ВМС: Росія вивела в Чорне море 14 бойових кораблів, у тому числі один носій «Калібрів»

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !