У Вінниці розпочали подачу тепла в будинки містян: деталі

У понеділок, 21 жовтня, у Вінниці розпочали подачу тепла в оселі містян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Вінницької міської ради у Facebook.

Новий опалювальний сезон у Вінниці

У Вінницькій міській раді розповіли, що подача тепла в оселі містян 21 жовтня 2024 року розпочинається згідно з рішенням виконавчого комітету.

"За інформацією Департаменту міського господарства Вінницької міської ради, пуск тепла у житлові будинки відбуватиметься поетапно", – уточнили у прес-службі.

Українцям нагадали також, що подачу тепла для об'єктів соціальної сфери (медичних закладів, садочків, шкіл тощо) у Вінниці розпочали ще минулого тижня – за заявками.

Допис Вінницької міськради (скриншот: facebook.com/Vinnytsia)

Поточний опалювальний сезон в Україні

Нагадаємо, український уряд активно готується до зимового періоду, проводячи ремонти та оновлення інфраструктури, щоб забезпечити стійке постачання тепла та електроенергії населенню в умовах війни та загрози обстрілів з боку РФ.

Посадовці та енергетичні компанії працюють над збільшенням запасів природного газу для опалювального сезону. Крім того, ще влітку було проведено ремонти та відновлення пошкоджених російськими ударами об'єктів енергетичної інфраструктури.

Оскільки російські атаки на енергетичні об'єкти залишаються загрозою, вживаються заходи для додаткового захисту ключових елементів інфраструктури, таких як ТЕС, ГЕС і підстанції. Особлива увага приділяється заходам з протиповітряної оборони (ППО).

Очікується, що тарифи на опалення та гарячу воду на період 2024-2025 років залишаться стабільними. Держава продовжує підтримувати населення шляхом надання субсидій на комунальні послуги тим, хто цього потребує.

Читайте також, хто в Україні вже з теплом і коли планують підключати будинки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.