Трамп вважає, що Ізраїль повинен завдати удару по ядерних об’єктах Ірану

Кандидат у президенти США Дональд Трамп вважає, що Ізраїль має вдарити по ядерних об'єктах Ірану в якості відповіді на обстріл країни балістичними ракетами цього тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Під час виступу на передвиборчому мітингу в штаті Північна Кароліна у п'ятницю, 4 жовтня, Трамп розкритикував позицію чинного президента США Джо Байдена, який висловився проти атак на іранські ядерні об'єкти.

У середу Байдена запитали, чи підтримає він удари по іранських ядерних об'єктах. Він дав негативну відповідь.

Трамп прокоментував цей епізод так: "Вони (репортери. – ред.) запитали його (Байдена. – ред.), що ви думаєте про Іран, чи вдарили б ви по Ірану? І він відповів: "Поки що вони не вдарять по ядерній зброї». Це ж те, по чому ви хочете вдарити, чи не так?", – запитав політик.

На думку кандидата від республіканців, Байден помилився.

"Хіба це не те, по чому ви повинні бити? Я маю на увазі, що це найбільший ризик, який у нас є, – ядерна зброя. Коли йому ставили це питання, відповідь мала бути такою: "Спочатку вдаримо по ядерній зброї, а про решту потурбуємось пізніше", – сказав Трамп.

In contrast to the current White House position, Trump says Israel should attack Iran’s nuclear facilities. This is why Iran is helping to get Kamala elected and why Israelis hate her and love him. pic.twitter.com/9hujRZ3OrL

— Max Abrahms (@MaxAbrahms) October 5, 2024

Раніше Трамп не висловлювався щодо ескалації напруженості на Близькому Сході. Однак цього тижня він виступив з різкою заявою, поклавши відповідальність за загострення на Байдена і Гарріс.

Ризик атаки на ядерні об'єкти Ірану

1 жовтня Іран влаштував масовану повітряну атак на Ізраїль. Загалом ісламісти випустили по країні близько 180 балістичних ракет. Більшість цілей збила ППО.

Причиною стала нещодавня ліквідація армією Ізраїлю керівників угруповань "Хезболла" і ХАМАС.

В Ізраїлі заявили про намір вдарити у відповідь по ядерних об'єктах Ірану. Однак США висловилися проти цих планів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.