Справу екс-мера Сум про хабарництво передали до суду: що йому загрожує

Справу екс-мера міста Суми передали до суду. Колишнього міського голову будуть судити за хабарництво.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру у Facebook.

Прокурор САП у середу, 18 вересня, направив до суду справу міського голови Сум Олександра Лисенка та його спільника Олександра Журби – колишнього директора Департаменту інфраструктури Сумської міськради – у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень.

За даними слідства, фігуранти вимагали хабарі від місцевої компанії, яка займалася вивезенням сміття, для встановлення нового тарифу на поводження з побутовими відходами.

З листопада 2022 року до жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання хабарів у загальній сумі 2 130 000 гривень. У жовні 2023 року мера фігурантів викрили "на гарячому" одразу після одержання третьої частини хабаря – 1 430 000 гривень.

Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України. Фігурантам загрожує від 8 до 12 років за гратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Подібні справи

Нагадаємо, у липні СБУ затримала мера Білгород-Дністровського Одеської області Віталія Граждана. Його підозрюю у рекеті. За даними слідства, мер очолював злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одеської області.

Також раніше правоохоронці викрили мера міста Мукачево Закарпатської області Андрія Балогу та голову райради на продажу землі заниженими цінами.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.