Глава Бундесбанку розлютився через заклики Росії до міжнародного співробітництва

Президент Бундесбанку Йоахім Нагель заявив, що заклики Росії до країн "Великої двадцятки" про необхідність співробітництва є глузуванням з огляду на її вторгнення в Україну у 2022 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

"Ми не повинні забувати, з чого все це почалося. Спад у Німеччині почався навесні 2022 року. І ми всі знаємо причину, через яку це сталося навесні 2022 року", – сказав Нагель у суботу у Вашингтоні.

"Я божеволію, коли мені доводиться слухати російського колегу у форматі G-20, який розповідає мені, наскільки важлива міжнародна співпраця. Це дійсно неприйнятно", – сказав Нагель.

За його словами, зараз це стає ще важливішим, оскільки Німеччина вирішує проблеми, які стримують її економіку.

"Ми знаємо, що у нас є структурні проблеми у Європі, тепер нам потрібно знайти розумні способи – і є розумні способи – як подолати ці структурні проблеми", – додав він.

Нагадаємо, нещодавно держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що розмови Пекіна про мир в Україні "не мають сенсу" тому, що "коли Пекін каже, що, з одного боку, він хоче миру, хоче побачити кінець конфлікту, але, з іншого боку, дозволяє своїм компаніям вдаватися до дій, які насправді допомагають Путіну продовжувати агресію, це не має сенсу".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.