Генштаб: ЗСУ успішно зупинили атаки російських військ у Донецькій та Луганській областях

У суботу, 10 грудня, бійці ЗСУ успішно зупинили атаки російських військ у Донецькій та Луганській областях, йдеться у зведення Генерального штабу в фейсбуці.

«За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Андріївка, Червонопопівка, Житлівка, Серебрянське і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Соледар, Бахмутське, Підгородне і Бахмут Донецької області», – уточнили в Генштабі ЗСУ.

Олег Болдирєв, керівник проєктів українського концерну «Укроборонпром» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Україна матиме камікадзе з можливістю повернення – представник «Укроборонпрому» про новий ударний дрон

За інформацією українських військових, підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили три пункти управління та три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів.

«На тимчасово окупованій території Луганської області протягом останніх двох тижнів російські загарбники проводять обшуки у закладах освіти. Метою є виявлення та знищення книжок українською мовою та матеріалів, що містять символіку України», – пише Генштаб ЗСУ.

Також відомо, що з метою поповнення некомплекту особового складу підрозділів армії РФ, що діють на Сєвєродонецькому напрямку, на тимчасово окупованій території Луганської області посилено заходи примусової мобілізації. У місті Красний Луч збільшилася кількість патрулів, які перевіряють документи у чоловіків, вручають повістку та відвозять до пункту збору мобілізованих, уточнили в Генштабі ЗСУ.

За словами Івана Федорова, російські сили втратили «сотні, навіть тисячі» військових ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Федоров: щонайменше 10 російських баз за тиждень знищені на окупованій частині Запорізької області

Наразі немає можливості перевірити цю інформацію незалежно.

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, атакувавши на по всій довжині спільного кордону, а також використовуючи територію Білорусі.

Відтоді, не подолавши опір ЗСУ, вцілілі російські підрозділи на початку квітня вийшли з території Київської, Чернігівської і Сумської областей, у вересні армія України внаслідок блискавичного контрнаступу звільнила майже усю окуповану до того частину Харківщини. У листопаді ЗСУ деокупували лівобережжя Херсонщини.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !