Чутки про загрозу імпорту електроенергії з ЄС є маніпуляцією, – НКРЕКП

Перед "Укренерго" дійсно поставили низку умов щодо відповідності європейським стандартам. Але чутки про загрозу для імпорту електроенергії з Євросоюзу – маніпуляція.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

У НКРЕКП підтвердили, що справді отримували листа від директора Секретаріату Енергетичного співтовариства Артура Лорковські, в якому наголошується на необхідності відповідності "Укренерго" європейським стандартам.

Зокрема, Секретаріат поінформував про необхідність заповнення вакантних місць у наглядовій раді "Укренерго". Як запевнили у Нацкомісії, всі необхідні для цього процедури вже відбуваються.

"Будь-яка інформація у ЗМІ про загрозу імпорту електроенергії є відвертою маніпуляцією… Зазначаємо, що станом на сьогоднішній день жодних підстав для зупинення сертифікації оператора системи передачі чи неможливості використання транскордонних перетоків для залучення імпорту електроенергії немає", – додали у НКРЕКП.

Вимоги до "Укренерго"

Нагадаємо, раніше РБК-Україна отримало у розпорядження листа від Секретаріату Енергетичного співтовариства для НКРЕКП, в якому зазначені умови для "Укренерго".

У разі невиконання до 9 грудня необхідно буде знову відкрити процедуру сертифікації, що могло б призвести до втрати можливості імпорту електроенергії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.