Окупанти примусово виселяють українців з трьох населених пунктів Херсонської області, – ЦНС

Російські загарбники почали примусове виселення жителів трьох населених пунктів тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області – Голої Пристані, Коханів та Гладківки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

"За інформацією від місцевого підпілля російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки. Окупанти проводять вивезення населення у відібраних зі шкіл та автотранспортних підприємств автобусах", – йдеться у повідомленні.

Мешканців тимчасово розміщують у населених пунктах півдня Херсонської області та у Криму.

Як зазначають у ЦНС, приміщення де їх розміщують спеціально переповнені та мають незадовільний стан, щоб продовжувати агітувати їх до переїзду у Росію, а чоловіків спонукати до постановки на військовий облік з подальшою мобілізацією до лав окупаційного війська.

"Населенню окупанти забороняють забирати з собою будь-які габаритні речі, дозволяють лише ручну поклажу. Таким чином окупанти вивільняють домівки та квартири для розміщення російських окупантів, працівників російських адміністрацій та росіян, що бажають переїхати у визначені населені пункти", – додали у Спротиві.

Паралельно з цими заходами окупанти облаштовують накриття сіткою над автомобільною дорогою Р57 на ділянці Гола Пристань – Таврійське. Сітки закріплюють на деревах та стовпах уздовж дороги. Таким чином росіяни намагаються уберегти свою техніку від українських дронів.

"Дані заходи є частиною російського плану з витіснення українців з прифронтових ділянок, що є складовою геноциду українського населення та цілковитої зміни демографічного складу на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України", – наголошують у ЦНС.

Ситуація у Херсонській області

Нагадаємо, Херсонська область була окупована російськими військами під час масштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2024 року.

Вже в листопаді 2022 року правий берег регіону вдалося деокупувати. Однак лівий берег й досі залишається захопленим російськими військами.

При цьому українські військові вже декілька місяців утримують плацдарм на лівому березі Херсонської області в районі села Кринки. Росіяни намагаються вибити звідти підрозділи ЗСУ, однак їм це не вдається.

Так, за даними Генштабу, протягом минулої доби, ворог здійснив дві безуспішні атаки на позиції наших військ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.