У Дніпрі сквери назвали на честь загиблих захисників

У Дніпрі два сквери назвали на честь Андрія Ніколайчука та Олександра Гостіщева, дніпрян, які воювали. Нові назви нагадуватимуть про подвиг цих героїв заради нашої країни.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Рішення про надання назв зеленим зонам на честь полеглих героїв ухвалили депутати під час 48-ї чергової сесії міськради. Стосовно цього не було жодних суперечок в залі.

Сквер Олександра Гостіщева розташований по проспекту Героїв у районі будинків № 46 та 48. Сквер Андрія Ніколайчука — у районі вулиць Передової та Водопровідної.

Олександр Гостіщев народився у Дніпрі. Він розпочав свій бойовий шлях у 2014 році, ставши бійцем батальйону "Дніпро-1".

У 2015 році Олександр Гостіщев перейшов на службу в поліцію. Він очолив одне з відділень поліції, а згодом був призначений начальником управління патрульної поліції Луганської області, а ще за два роки – начальником управління патрульної поліції в Одеській області.

З початком війни Олександр Гостіщев знову став на захист Батьківщини. У 2023 році на базі батальйону "Цунамі" було створено штурмовий полк, який увійшов до складу об'єднаної штурмової бригади Національної поліції "Лють". Бійці полку разом з підрозділами сил оборони України продовжують звільняти українські території від окупантів.

Загинув 15 березня під час ракетної атаки рф по Одесі. Його життєвий шлях підло перервало російською ракетою, коли Олександр приїхав рятувати своїх підлеглих.

Андрій Ніколайчук теж дніпрянин. У мирний час він був викладачем військової кафедри Університету митної справи та фінансів.

Захищав Україну в зоні АТО/ООС. У складі 93-ї бригади "Холодний Яр" Андрій Ніколайчук звільняв Охтирку на Сумщині, тримав оборону Барвінкового на Харківщині. Загинув 17 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання.

Ніколайчука посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня. Окрім того, у Дніпрі було встановлено меморіальну дошку у пам’ять полеглого «холодноярівця».

Джерело: 056.ua