Володимир Зеленський розповів про можливість перемовин із росією

Президент України Володимир Зеленський висловив свою позицію щодо можливості проведення перемовин із країною-терористом російською федерацією, заявивши, що на сьогодні це неактуальне питання. Голова держави наголосив, що росія наразі не висунула запиту на проведення таких перемовин. Про це він розповів під час підсумкової прес-конференції.

Що відомо

Зеленський відзначив, що наразі існує Формула миру, яка є єдиним працюючим майданчиком для обговорення відповідного питання в регіоні. Він також наголосив на важливості останньої зустрічі в межах Формули на Мальті, де взяли участь представники майже вісімдесяти країн.

Після цієї зустрічі ми будемо працювати над організацією саміту на рівні лідерів. Там буде пропрацьовано останні п'ять пунктів Формули миру, а наступні п'ять пунктів ми плануємо обговорити на майбутній зустрічі в Швейцарії, – розповів Зеленський.

Президент також зазначив, що під час зустрічі в Швейцарії планують залучити представників усіх континентів і визначити фундаментальні питання, які будуть включені до документа для подальшої роботи над ним. При цьому Зеленський відмітив, що необхідно зосередитися на історії України та її шляху до миру, незважаючи на внутрішні і зовнішні виклики.

Наш останній візит до США, Латинської Америки і Європи повернув увагу світу до України. Але тим не менше, ми бачимо, що є зміни у політиці росії, тому це питання є перехідним моментом, – підкреслив він.

Щодо можливості залучення Організації Об'єднаних Націй для передачі документу, що міститиме узгоджені пункти Формули миру, президент зазначив, що це може стати "перехідним моментом". Зеленський також наголосив, що питання перемовин наразі неактуальне. Зокрема, росія сьогодні не висловлює цього бажання, а її риторика сповнена лише "нахабства і вбивства".

Джерело: 5692.com.ua