Аварія на електромережі в Одесі: без світла майже 500 тисяч абонентів, давати прогнози зарано – ОВА

На Одещині аварія на одному з енергетичних об’єктів спричинила значні ушкодження, зазначив голова місцевої ОВА Максим Марченко в телеграмі 4 лютого.

«На одному з енергетичних об’єктів НЕК «Укренерго» виникла серйозна аварія, яка спричинила пожежу. Через це практично повністю був знеструмлений Одеській район та місто Одеса. Станом на зараз світла немає майже у 500 тисяч абонентів», – сказав Марченко.

Він пояснив, що в області були прийняті екстрені заходи для ліквідації наслідків аварії та відновлення роботи енергосистеми. Марченко також провів розмову з прем’єр-міністром України та керівництвом Офісу президента.

Це сталося в селі Степове. Фото ілюстративне ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

На Одещині уламки ракети потрапили в житловий будинок – Тимошенко

«За нашим проханням до Одеси терміново були відряджені міністр енергетики та голова «Укренерго». Разом із ними вже провів термінове засідання оперативного штабу з ліквідації аварії та подачі електроенергії до споживачів», – наголосив очільник Одеської ОВА.

Марченко розповів, що до Одещини впродовж доби буде доставлена певна кількість генераторів, які є в наявності не тільки у Міністерства енергетики, а й в ДСНС. За його словами вони будуть задіяні для підключення критичної інфраструктури.

«Перші генератори чекаємо вже сьогодні ввечері… Пошкодження комплексні та дуже важкі, тож зараз давати якість прогнози щодо завершення ремонту поки зарано», – підкреслив він.

Оператор довів до обленерго ліміти споживання, які діятимуть протягом доби. Їх перевищення призведе до аварійних відключень ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Виробництво електроенергії «незначно збільшилось», але дефіцит залишається – «Укренерго»

4 лютого Одеса і частина Одеського району залишилися без світла через аварію, повідомили в компанії ДТЕК.

Після ракетного обстрілу Одещини, що стався зранку 26 січня, на всій території області продовжують діяти екстрені відключення світла.

В «Укренерго» заявляли, що на Одещині після згаданого ракетного обстрілу ситуація зі світлом була найскладнішою.

Відключення електроенергії в світло-сірих зонах графіку в Києві також були через значні обмеження ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Києві ліміт споживання сьогодні покрив 60% потреб міста – Коваленко

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !