«Працював на Telegram-канал Шарія»: СБУ затримала блогера із Запоріжжя

Служба безпеки України заявляє про затримання запорізького блогера, який, за даними спецслужби, «працював на Telegram-канал Анатолія Шарія» і «передавав агресору інформацію про наслідки російських ракетних ударів по місту».
«Він створив спеціалізовану інтернет-платформу, де оприлюднював фото- та відеоматеріали з власними коментарями і текстовим описом подій… «Сюжети» блогера активно використовував прокремлівський пропагандист Шарій для наповнення власного Telegram-каналу і проведення інформаційно-підривної діяльності проти України», – зазначають у СБУ.

Сам Анатолій Шарій наразі мешкає в Іспанії. У травні цього року його затримували на запит України за підозрою в держзраді, але відпустили під підписку про невиїзд. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

В Україні остаточно заборонено «Партію Шарія»

За даними спецслужби, у своїх матеріалах блогер «заперечував причетність Кремля до знищення цивільної та критичної інфраструктури українських міст».
Наразі йому повідомлена підозра у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ.

1 листопада Офіс генерального прокурора повідомив, що правоохоронці затримали на Одещині «агента РФ», який «зливав дані» про ЗСУ та транспортну інфраструктуру регіону. Він виявився колишнім співробітником поліції.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !