Велетень з Дніпропетровщини: найбільший гарбуз України виставили на аукціон

На Дніпропетровщині цьогоріч виростили найбільший гарбуз України. Підйомний у нього тільки хвостик. Велетень сорту "Атлантичний гігант" має вагу 137,5 кг, обхват 3 м 6 см.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на керівницю Національного Реєстру Рекордів України Лану Вєтрову.

Виростив рекордсмена фермер Ігор Макуха в селі Суворівка, що на Криворіжжі. Аграрії розповіли, зрів він у природніх умовах, без добавляння хімії.

Національний Реєстр Рекордів визнав його найбільшим гарбузом в Україні. Церемонія відбулася на Гарбуз-фесті у Києві. Гарбуз настільки великий, що аби відправити, його вантажити прийшлось чотирьом чоловікам.

Цим одним гарбузом можна 412 людей нагодувати гарбузовою кашею. Але його виставили на благодійний аукціон. Виручені кошти передаються на потреби українських військових.

"Оголошуємо аукціон з продажу найбільшого в Україні гарбуза. Запрошуємо до участі ТРЦ, рестораторів, організаторів хелловінів, власників фотостудій, івент-компаній та всіх бажаючих отримати цей унікальний експонат. Кошти будуть направлені на потреби 37 окремої бригади морської піхоти на Вугледарському напрямку", – зазначила Вєтрова на Facebook.

Початкова ставка – 100 грн, а кожен наступний крок після початкової ціни – від 10 грн. Станом на 13:30 актуальна ставка була 3000 грн від Ігоря Степуріна.

Джерело: 056.ua