«Портал до сусідів» у лікарні Дніпра: нейрохірург розповів, як російська ракета зруйнувала операційну

Вечір 25 жовтня став ще одним кривавим етапом російського терору у Дніпрі. Під час серії ракетних ударів по місту прямою мішенню путінських військ стала лікарня.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Лікарня, яка постраждала від ракетної атаки є однією із найважливіших в Україні. Ворог пошкодив лікарню імені Мечникова. Медики рятували життя пацієнтів і у розпалі операції, вибухова хвиля перетворила операційну на хаос. Одна з ракет розірвалася поруч із будівлею, внаслідок чого вилетіли вікна, а кімнати, де ще кілька секунд тому йшла боротьба за життя, засипало склом та уламками. У соцмережі Х нейрохірург показав перші хвилини після удару. В самому відео він зазначив, що ніби «відкрився портал до наших сусідів».

Попри зруйновані вікна та хаос, лікареві вдалося завершити операцію — без додаткових жертв серед медиків і пацієнтів. Але, на жаль, у самому місті наслідки були трагічними. Ракетний удар забрав життя п’яти людей і залишив ще 21 особу з пораненнями, серед яких четверо дітей. Постраждали і житлові будинки. Під уламками зруйнованого будинку вдалося врятувати жінку та дитину, а рятувальні роботи на місці тривали до ночі. Понад 60 рятувальників ДСНС без упину працювали, щоб дістати всіх, хто опинився під руїнами.

Серед врятованих — і двоє людей, яких вдалось витягти з-під завалів. Психологи ДСНС надали допомогу 32 постраждалим, серед яких двоє дітей, адже жах того вечора став справжнім випробуванням для всієї лікарні та міста.

Джерело: 056.ua