Ракетна атака по Дніпру: збільшення кількості звернень до лікарень

Станом на 12:30 до медичних установ Дніпра звернулося 12 людей з різноманітними пораненнями після нічного ракетного обстрілу. У більшості постраждалих діагностовано забійні та рвані рани, а також переломи.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

П'ятеро з них потребували госпіталізації. З них двоє зараз перебувають в одному з медичних закладів Дніпра. Це чоловіки 2002 та 1950 років народження. У першого — черепно-мозкова травма, а також грудної клітини, перелом правої малої гомілкової кістки та поранення м'яких тканин.

«Нині йому (чоловіку 2002 р.н. — ред.) вже надали необхідну допомогу, тож стежимо за динамікою і сподіваємось, що найближчим часом він зможе перейти на амбулаторне лікування. Щодо чоловіка 1950 року народження, то він отримав поранення м'яких тканин, які обробили і зашили, що дозволило пацієнтові почуватися стабільно. В обох чоловіків поранення були спричинені уламками від вибуху. Поранення незначні, загоюються без ускладнень, але все одно пацієнтам потрібен час на повне одужання», — повідомив завідувач травматологічного відділення Юрій.

21 людина постраждала, з них 7 – у лікарні. 17-річний хлопець у важкому стані.

За словами медиків, попри серйозність подій, постраждалі не скаржаться на порушення сну чи психологічний стан. У лікарні готові надати психологічну допомогу за необхідності, розуміючи важливість підтримки пацієнтів у таких ситуаціях.

У місті пошкоджені понад два десятки багатоквартирних будинків. Один зруйнований та ще один – аварійний.

Для тимчасового ремонту власникам понівечених осель видають будматеріали.

Джерело: 056.ua