«Магія голосу»: українці писатимуть Радіодиктант національної єдності

25 жовтня об 11:00 до Дня української писемності та мови відбудеться Радіодиктант національної єдності. Авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності – 2024 стала письменниця Оксана Забужко. Радіодиктант називатиметься «Магія голосу». Читатиме його поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Суспільне.

Мета радіодиктанту — об’єднати якомога більше людей навколо України в усьому світі. Він покликаний не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу, а написати Радіодиктант національної єдності – 2024 разом із тисячами людей по всьому світу. Суспільне Мовлення пропонує усі можливі формати для участі в Радіодиктанті: трансляції на радіо, телеканалі та диджитал-платформах.

Для того, щоб написати Радіодиктант національної єдності – 2024, 25 жовтня об 11:00 (за київським часом) увімкніть зручний для вас майданчик трансляції:

  • Радіодиктант можна слухати на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура;
  • дивитися в ефірі телеканалу Суспільне Культура;
  • на ютуб-каналі Українського Радіо;
  • на фейсбук-сторінках Суспільного.

У понеділок, 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та сайті Суспільне Культура буде оприлюднено текст Радіодиктанту національної єдності, тож ви зможете перевірити себе на помилки самостійно. А якщо хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

  • надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня;
  • сфотографувати / відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media.

Учасникам пропонують зробити фото та відео під час написання Радіодиктанту чи підготовки до нього, та опублікуєте у соціальних мережах із гештегами #пишеморазом, #радіодиктант2024.

Джерело: 056.ua