Армія Ізраїлю розповіла про ближні бої з “Хезболлою” в Лівані, та про знищені цілі

Ізраїльські військові в ході наземної операції на півдні Лівану вступили з бойовиками організації "Хезболла" у ближні бої, та завдали противнику значних втрат у живій силі. Також вдалося ліквідувати пускові установки та іншу техніку терористів.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Армію оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

У заяві ізраїльського військового відомства зазначається, що ЦАХАЛ продовжує оперативну наземну діяльність у південній частині Лівану, та працює "над демонтажем об'єктів терористичної інфраструктури "Хезболли", усуненням терористів і конфіскацією виявленої зброї".

Ізраїльська сторона інформує, що під час кількох різних боїв військові знищили бойовиків "у ближньому зіткненні".

Так, у ЦАХАЛ розповіли, що вдалося ліквідувати "понад 65 терористів "Хезболли" на півдні Лівану".

"А також (військові ЦАХАЛу) завдали ударів по десятках терористичних цілей "Хезболли", включаючи осередки терористів, пускові установки, спрямовані проти ізраїльських цивільних осіб, і об’єкти терористичної інфраструктури", – йдеться в заяві ізраїльської армії.

Ізраїльські військові під час операції в Лівані (фото: IDFANC.activetrail.biz)

Your browser does not support HTML5 video.

Відео від ЦАХАЛ про удари ізраїльської армії в Лівані

Крім того, в Армії оборони Ізраїлю поінформували, що за минулу добу військові завдали приблизно 175 ударів по об'єктах бойовиків у Секторі Газа та Лівані.

"Серед уражених цілей були склади зброї, пускові ями та об'єкти терористичної інфраструктури, що належать терористичним організаціям ХАМАС і "Хезболла"", – додали у ЦАХАЛ.

Раніше повідомлялося, що у ніч проти 1 жовтня Ізраїль розпочав наземну операцію на півдні Лівану. У ЦАХАЛ заявили, що сухопутні сили діють за підтримки авіації та артилерії, завдаючи ударів по військових об'єктах організації "Хезболла" у цій країні.

Більш детально про ізраїльську операцію в Лівані – читайте у матеріалі РБК-Україна.

Додамо, нещодавно прем'єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що військові ЦАХАЛ виявили на базах бойовиків "Хезболли" на півдні Лівану "найсучаснішу" російську зброю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.